torsdag 8 december 2011

Maximalt oflyt.

Idag fick min sambo sitt schema för December och de första 6 veckorna nästa år. Det ser inte bra ut för mitt fiske, det lär inte bli mer än max 3 pass innan sista Januari.

söndag 4 december 2011

Planerar

Ligger på soffan och planerar inför vinterns fiske. Om det inte blir någon is så kommer det bli flötestrolling och lite mete i åar. Blir det is så blir det så klart ismete, känner att jag skulle vilja uppdatera min utrustning en aning. Är sugen på en ny pulka, 2 extra spön vore inte dumt och några nya Okuma san juan s250 skulle ju sitta som en fläskläpp.

Ganska skönt.

Det blev inget fiske denna helg. Men jag är precis hemkommen efter att ha hämtat båten, så nu står den på trailer i trädgården igen. Det är riktigt gött att veta att den är redo för äventyr. Nästa helg siktar jag på ett pass flötestrolling.

torsdag 1 december 2011

Jag hoppas in i det sista.

Jag hade tänkt fiska i morgon på morgonen men sambon började jobba nu vid 20:00 och slutar vid 08:00 i morgon. Men det är inte omöjligt att det blir ett pass på eftermiddagen eller på Söndag.

söndag 27 november 2011

Underbart.

Min sambo har fått ett jobb, det är så klart underbart både för henne och vår ekonomi. Nackdelen då, hon ska jobba som personlig assistent åt en kvinna som behöver hjälp dygnet runt. Så hon kommer att få jobba både nätter och helger, med andra ord så kan det komma att påverka mitt fiske negativt.
Fördelen är ju att med bättre ekonomi så är det lättare att skapa bra förutsättningar för fisket och man lär förmodligen bli ännu seriösare under de pass man kommer ut på.

lördag 19 november 2011

Hyffsat.

Jag har precis kommit hem från ett fiskepass, det var riktigt spännande att gå över ett kalhygge innan det blev ljust. Man kan säga att det blev ett och annat snedsteg.
Flötena jag köpte från Danmark fungerade kanon, med tanke på priset så är de banne mig mina nya favoriter. 3st för samma pris som ett Drennan piker.
Hur gick då fisket, jo med de senaste bompassen i åtanke så gick det riktigt bra. Jag tappade 2 som gick fast i något gammalt träd eller något annat skit som låg på botten. 3st landades, tyvärr var de ganska små den största var 87cm så den var väl okej.
Med lite tur så blir det en ny tur på Fredag.

fredag 18 november 2011

Sådärja.

Då är alla prylarna redo för fiske i morgon, de står på led innanför källardörren. Borde ta max 5 minuter att packa in det i bilen i morgon. Klockan ringer 06:00 och senast halv 8 kommer jag att ha första metet i vattnet.

Gott som snus.

Idag kom mina prylar från Danmark och i morgon blir det Gäddmete i gryningen.


torsdag 17 november 2011

Snart är det helg.

Det blir jobb i morgon precis som befarat. Mina prylar från Danmark har inte kommit ännu, så jag håller tummarna hårt för att de ska komma i morgon. Det blir ett kortare mete pass till helgen, vilken dag det blir beror på om sambon ska jobba på Lördag eller inte.

onsdag 16 november 2011

Snart så.

I morgon eller på Fredag tror jag att mina flöten och sänken kommer från Danmark. Jag hoppas innerligt på att jag ska hinna ut och meta en liten sväng på Söndag morgon. I så fall blir det första passet med mitt nya larm och prylarna från Danmark. Dessutom så blir det i ett nytt vatten.

tisdag 15 november 2011

Ser mörkt ut det här.

Jag hade mail kontakt med jobbet igår och det ser ut som att jag kan glömma allt vad fiske heter nu till helgen. Det kan tyvärr bli så när man jobbar på ett litet ställe och kör maskiner som ingen annan kan med. Men om jag rannsakar mig själv så har mitt jobb fler fördelar än nackdelar.

måndag 14 november 2011

Jaha

Jaha då ligger man här på soffan med halsfluss och ögoninflammation, inget kul alls. Det kan även innebära att jag blir tvungen att jobba på fredag då jag egentligen är ledig.

söndag 13 november 2011

Lite positivt.

Lite positivt mitt bland alla sjukdomar. Jag stack ner till jobbet en liten stund och bytte winsch på trailern. Så nu är det wire winsch istället för det billiga Jula skräpet som satt där innan. Nu är det bara stödhjulet kvar, sen är trailern som jag vill ha den.


lördag 12 november 2011

Tyvärr

Nu är det bestämt, morgondagens fiske är inställt. Som om det inte var nog med en kraftig förkylning så har jag ikväll även fått ögoninflammation.

Så typiskt.

Just nu ser det ut som att morgondagens fiske blir inställt. Både jag och sambon är kraftigt förkylda, så jag bör nog hålla mig hemma. Känns även som ett dåligt läge att lämna sambon själv med vårt 18 månaders busfrö. Definitivt beslut tas senare ikväll.

Funderar.

Ligger på soffan och planerar framtida fisketurer.

fredag 11 november 2011

Ännu mera inköp.

Råkade surfa in på Tradera och hittade lite små prylar. Det blev inköp av 3st sänken för botten mete och 3st flöten. Ska bli riktigt kul att testa dessa, förmodligen redan nästa helg.

Inköp.

Har varit en sväng i den lokala fiske butiken. Köpte ett nytt flöte (Drennan pike) och lite nya sänken. Längtar som bara den till Söndag morgon, hoppas att jag kan få bomförbannelsen att släppa.

torsdag 10 november 2011

Tjohoo

Idag kom mitt larm, så nu är jag riktigt taggad inför Söndagens gäddmete. Det blir fiske med 3 spön, ett flöt mete och förmodligen 2 botten. Kan ev bli 2 flöt meten.
Det blir även premiär i ett helt nytt vatten.

onsdag 9 november 2011

Då var det klart.

Jag har precis bildat ett lag och nästa år ställer vi upp i svenska gäddmeteserien. Detta är dock en tävling som är sjukt svår att vinna, så vi ställer upp mest för att det är kul. Men självklart så siktar vi på att fiska mycket efter stor gädda, så visst finns chansen där.

Det blir inget.

Det blir inget fiske på Fredag, det har kommit saker i vägen. Men på Söndag förmiddag firar jag farsdag med lugn och ro vid mina meten.

Igår inhandlades 1st Fox warrior nappalarm, hoppas det hinner komma innan helgen.

söndag 6 november 2011

Omsättning.

Försäljningen av mina jerk prylar har gått helt okej, funderar på att tröst köpa 2st Okuma san juan s250 till ismete. Har idag 2 sådana som sitter på mina gäddmete spön, hade de till ismete innan och var riktigt nöjd. Om der blir köp så får de nya sitta på met spöna och de gamla återgår till ismetet.

Ny vecka.

Ny vecka, nya planer.
Det är planerat ett gäddmete pass på fredag, ska även försöka få hem båten. Trailern ser så tom och ensam ut i trådgården.

lördag 5 november 2011

Bom chacka lack

Vad fan gör vi för fel, är vi på fel ställen eller är vi bara pissdåliga på det vi gör. Nu har SG och jag kört 3 pass på 4 helger och vi har fan inte haft ett enda hugg.

fredag 4 november 2011

torsdag 3 november 2011

På rätt väg.

Min förkylning har blivit mycket bättre, men tyvärr så har jag smittat min sambo. Men så länge hon inte blir jättedålig så kommer jag att fiska på Lördag eller Söndag.

onsdag 2 november 2011

Snart dags igen.

Just nu har jag en sjuhelsickes förkylning, men det skiter jag i. På Lördag ska jag ut och meta Gädda oavsett förkylning eller inte.

söndag 30 oktober 2011

Regnbågsfiske.

Var iväg en sväng idag och fiskade regnbåge med min kusindotter. Fisket var uselt så vi bommade, men jag blev ordentligt imponerad av denna 11 åring. Hennes kapslade Abumatic la av efter en stunds fiske, så då fick hon låna ett haspelset av mig. Jag visade ett kast, sen satte hon igång. Det gick hur bra som helst, inte ett enda litet trassel.
/J

lördag 29 oktober 2011

måndag 24 oktober 2011

Planerar inför nästa helg.

Det blir förmodligen lite Regnbågs fiske med min kusindotter på Söndag och eventuellt blir det gäddmete på Tisdag. Nästa tur med SG kommer förmodligen gå till någon av våra kust åar.

söndag 23 oktober 2011

Sol.

Solen sken och kaffet var gott, i övrigt var dagens fiske ett prakt fiasko. Andra bompasset i rad, inte kul alls det här.

Nu är det dags.

Om 10 minuter blir jag hämtad av SG, sen drar vi och Gäddmetar i ett vatten som vi aldrig fiskat i förut. Målet är därför lågt ställt, en landad fisk på 2 man är dagens målsättning.

lördag 22 oktober 2011

Kan bli dyrt.

Har de senaste dagarna tittat på en fiskefilmer med bla Des Taylor och Mick Brown, jag har även sökt en hel del på nätet efter mete med deadbait. Jag har sett mycket intressant och fått många nya tips och ideer. Kan bara konstatera att det kan bli dyrt om allt detta ska testas.

fredag 21 oktober 2011

Hmm, inköp på G kanske.

Hittade en bok av Mick Brown idag, funderar på att köpa den som tröst för alla prylar jag tänker sälja. En bok om gäddfiske skriven av en av världens bästa gäddmetare måste ju vara riktigt kul att ha.

Fiske på G.

Det blir fiske på Söndag. Plats och metod är dock inte bestämt ännu. Gäddmete i någon form blir det så klart.

tisdag 18 oktober 2011

Grubblar.

Jag har det senaste året svängt över mer och mer till mete, jag minns knappt när jag fiskade med jerkbait senast. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska sälja mina jerkprylar. Det är ju en del pengar som bara står och samlar damm. Ny pris på grejerna är säkert över 8k.

måndag 17 oktober 2011

Snart dags igen.

Det har visat sig att polaren SG är ledig även nästa helg, så det blir minst ett fiskepass till helgen. Den stora frågan nu är var och hur vi ska fiska. Ett alternativ är flötestrolling i ett grymt svårfiskat vatten som håller grov Gädda. Andra alyernativet är mete i ett regnbågs vatten som har alla förutsättningar för grov Gädda, men det är så gott som ofiskat så vi vet ej vad som finns.
Framtiden lär utvisa vilket vatten vi väljer.
/J

söndag 16 oktober 2011

Bom bom.

Jag och en kompis var iväg några timmar idag på förmiddagen och metade Gädda, förutsättningarna var inte lysande. Strålande sol och bleke, vi hade även begränsat med tid till förfogande. Vi såg det mest som en utflyckt, tyvärr så bommade vi totalt. Det var dock riktigt gött att sitta i solen och dricka kaffe och titta på ett flöte. Nästa helg blir det en ny tur.

lördag 15 oktober 2011

Fiske på G.

I morgon blir det lite fiske i gryningen. Polaren SG ska fiska karp och jag kör på Gädda så klart. Kul med sjöar där man kan fiska tillsammans men ändå efter så skillda arter.

onsdag 12 oktober 2011

VAB

För tillfället är jag hemma och "vabbar" (vård av sjukt barn) Detta innebär att jag förmodligen måste jobba på fredag. Så söndag är nog enda möjligheten till fiske denna vecka.

söndag 9 oktober 2011

Inställt igen.

Tvingades ställa in dagens fiske, min dotter vaknade vid 12 inatt och somnade inte om förrän vid halv 5. Så man kan väl säga att jag var för trött för att ge mig ut på fiske.

fredag 7 oktober 2011

Det ser mörkt ut.

Det blir ingen tävling för min del på Söndag, men om jag har tur så kanske jag hinner ut på kort pass på morgonen.

söndag 2 oktober 2011

Mycket prylar blir det.

Idag har jag tittat i en åf katalog och sett vad Savage gear kommer med för nyheter 2012. Mycket roliga grejer på G där. Det ska bli riktigt kul att få testa dem till våren.

lördag 1 oktober 2011

Inte mycket som går min väg nu.

Fredagens fiske pass blev inställt pga ryggvärk. Ryggen är nu bättre och vad händer då? Jo halsfluss, så det blir till att stanna hemma i morgon med. F*n f*n f*n

fredag 30 september 2011

Så djävla typiskt.

Allt var packat och klart för en fisketur i gryningen, men vid 03:30 vaknade jag med världens ryggvärk. Så nu står jag här och kan varken sitta eller ligga.

onsdag 28 september 2011

Kanske, kanske.

Det verkar som att sambons kurs kommer att ställas in. Det innebär i så fall att jag kan deltaga i fisletävlingen i Alstermo den 9/10.

söndag 25 september 2011

Kanske.

Just nu ser det ut som att det kan bli lite fiske nästa helg. Grundplanen är att det blir gäddfiske på Fredag morgon och Regnbågs fiske med min kusin dotter på Söndag.

lördag 24 september 2011

Grejer på G.

Jag har beställt 2 plåtar som ska användas till att montera stödhjulet på trailern, winschen är klar för montering och igår fick jag hem lysen. Så nu ska den snart bli riktigt bra. Men trots att dessa grejer ännu inte är klara så vet jag redan vad jag vill förbättra i nästa omgång.

torsdag 22 september 2011

Suck.

Sambon är mycket bättre igen och jag hade tänkt fiska i morgon. Men tyvärr så gick en av mina maskiner sönder på jobbet idag. Så jag måste jobba i morgon och eventuellt även på lördag.

lördag 17 september 2011

Tungt nu.

Allt fiske inställt för tillfället, sambon ligger på sjukan igen.

söndag 11 september 2011

Nya planer.

De gånger jag kommer fiska från båt i höst så blir det nog inte flötestrolling som planerat. Utan istället blir det deadbaits apterade i lipsculls från savagegear, som kommer att släpas efter paravaner.

Inköp.

Innan jag insjuknade igår så hann jag med en sväng till citygross. Så tack vare deras eminenta fiskdisk har jag numera 2 kilo makrill i frysen.
Det är bra att kunna variera sitt mete och betes facket i frysen innehåller numera, Sill, Makrill, Id, Mört och Sarv. Jag har ju även mina oljor och färgämnen för att spetsa till det lite extra.
/J

lördag 10 september 2011

Inställt.

Morgondagens fisketur är inställd pga en dunder förkylning. Det lär bli sängläge istället.

torsdag 8 september 2011

Post.

Idag kom mitt larm.
Jag hade tänkt köra lite flötestrolling på Söndag men nu får jag se. Kanske blir ett pass med statiskt mete istället.
/J

söndag 4 september 2011

Nu är det på G.

Jag har precis kollat 10 dygns prognosen både på smhi och yr.no och det ser ut som att det ska bli höst på allvar. Förmodligen redan i morgon.

Varmt som tusan.

Det känns inte lika tungt längre att man behövde ställa im dagens fiske. För fiska gädda i 22gradig värme och vindstilla är ju ingen höjdare.
Nu ska man jobba i 4 dagar, vore inte dumt alls om det hinner bli höst på de dagarna.

lördag 3 september 2011

Inställt.

Morgondagens fiske är tyvärr inställt. Nya tag nästa helg.

Ser ut som att det blir av.

Det blir förmodligen lite flötes-trolling i morgon. Rapporter kommer både från sjön och efteråt.

fredag 2 september 2011

Fått en del gjort.

Nu i eftermiddag sprang jag ut mellan 2 regnskurar och tog bort vinschen från trailern och förberedde den som ska dit istället. Jag måste dock borra ett nytt hål innan jag kan montera den.

Det lutar åt att det blir ett nytt fiskepass på Söndag morgon, om det blir av så blir det förmodligen flötes trolling med deadbait, eller lite trolling med soft 4play och vanlig 4play. Hur som helst så blir det inte spinnfiske denna gång.

Summering.

Som sagt tidigare, ny sjö, strålande sol och bleke. Förutsättningarna var ju inget vidare och resultatet blev ju därefter. Gäddorna var verkligen inte på hugg humör, på 4 timmars fiske lyckades jag få 2 hugg. Lyckades landa båda 2 och det visade sig vara snipor. Den största var 55cm lång, enda trösten är att de högg på en buzzer, så det var häftiga hugg.

Uselt väder.

Inget bra gädd väder idag inte, klarblå himmel och bleke. Suck.

torsdag 1 september 2011

Allt är redo.

Det som får följa med i morgon är en hink med jerkbaits, mina båda jerkset, 2st nyinköpta spinnare, 2 små alien eels, 2 soft 4-play (mellan storleken) och mitt muscle flex spö. Det ska bli riktigt gott att komma ut en sväng och till råga på allt till en sjö där jag aldrig har fiskat innan. Målet blir att få minst 1 Gädda över 80cm.

Förberedelse.

Nu ska jag gå ner i källaren och plocka fram grejerna som ska med i morgon. Klockan 6 ger jag mig iväg på ett litet pass. Det blir jerkbait och några mindre spinn beten som får följa med i morgon.

måndag 29 augusti 2011

Snart så.

Till helgen blir det ett jerk pass, vilken dag är dock inte bestämt ännu.

söndag 28 augusti 2011

Motgångar.

Båten är ilagd i sjön där den ska få vila tills trailern är förbättrad. Hade planerat att ta en tur där ikväll, men nu har dottern fått hög feber så jag får nog ställa in.

lördag 27 augusti 2011

Redo.

Allt är packat och klart inför nattens kräftfiske. Jag har även spolat på lina på baitrunnern, så när larmet behagar landa i postlådan är jag redo för lite mete.
I morgon blir det förmodligen ett spinn pass.
/J

Nu är det dags.

Ikväll lägger vi i kräftburarna för sista gången i år. Från och med i morgon kommer båten att ligga i Skärsjön, där ligger den tills jag är klar med trailern eller tills isen lägger sig. Jag kommer köra en del jerk och spinn i September, sen blir det nog mer mete (flötestrolling)
/J

torsdag 25 augusti 2011

Snart helg igen.

På lördag kör vi sista rycket på kräftfisket och när burarna är uppe på söndag så åker vi och lägger i båten i en sjö i närheten. Anledningen till detta är att jag ska göra en del jobb på trailern, samt att jag vill ha den lätt tillgänglig för att komma ut på fiske i höst. När den ligger där så kan jag vara på sjön 15 minuter efter beslut om att åka ut jämfört med 45 minuter om jag ska traila dit där jag brukar fiska.
I morgon jobbar jag min sista fredag för i år, resten av året blir det 3 dagars helger. Förhoppningsvis kan detta resultera i några extra fiskepass, visserligen ska sambon jobba alla lördagar fram till December, men något extra pass ska det nog kunna bli.

söndag 21 augusti 2011

Trailer översyn.

Tänkte pyssla om trailern lite i höst, det ska bli stödhjul, ny winsch och lite färg.

Hoppsan

Jag råkade visst köpa ett napp alarm på ebay, nåja det var ju billigt och prylar kan man väl inte få för mycket av.

Blev en bra dag.

Var iväg en sväng idag och rekade lite, hittade en sjö där jag ska lägga trailerbåten nu i höst när trailern får sig en översyn.
Var även en sväng till en sjö som jag varit sugen på att testa länge, där lyckades jag hitta en sjysst naturramp. Så dit kan jag åka när jag vill efter att trailern är fit for fight igen.

lördag 20 augusti 2011

Kräftfiske del 2.

Natten till idag fiskade vi kräftor igen, det gick över förväntan. Vi fick inte några stora mängder men riktigt bra mot hur det brukar vara i vårt område. Nästa Lördag kör vi sista natten sen är det över för i år.

Sugen

Mitt fiske sug är just nu enormt, så till helgen ska jag göra allt jag kan för att komma ut en sväng.

Rullen i hamn.

Baitrunnern har kommit och ligger nu hos ett DHL ombud 15km härifrån, så den får polaren plocka upp på måndag när han kör hem från jobbet.

fredag 19 augusti 2011

Uppladningen fortgår.

Ikväll har jag och polaren varit ute och lagt i kräftburar, det blir näst sista natten för vår del. När jag kom hem så surfade jag in på ebay och köpte ett larm till mitt botten spö.

torsdag 18 augusti 2011

Post.

Idag kom linan och tafs materialet som jag hade beställt från England. Så nu väntar jag bara på min baitrunner med, sen kan höst fisket börja.

Nya inköp.

Har precis varit iväg och köpt gummistövlar till dottern, jag "råkade" även köpa en bankstick. Så när nu övriga grejer kommer så kan jag meta med 3 enheter.

onsdag 17 augusti 2011

Väntan.

Nu väntar man på grejerna från England och baitrunnern så att man kan börja på så smått med höstfisket. Metet kommer att bedrivas med 2 spö med flötmete och ett bottenspö. Jag kommer att försöka testa ett par nya vatten, små skogsgölar som är så gott som ofiskade.

lördag 13 augusti 2011

Snart är det höst.

Det går fort nu och snart är hösten här med sjunkande vatten temp och piggare gäddor.
Igår passade jag på att göra några små inköp så att man är redo inför hösten.
På Tradera hittade jag en shysst baitrunner till botten spöt och sen blev det lite titan wire och sjunkande braid från England.
/ J

God gärning.

I Tisdags blev jag kontaktad av en 12 årig grabb här i byn, han undrade om jag haded något spö som han kunde få låna eller köpa billigt. Detta pga att hans spö började bli riktigt slitet och dåligt, jag bad honom återkomma på Fredag för att jag skulle hinna kolla vad jag hade i källaren.
Jag hittade en del prylar som inte används längre och ju mer jag tänkte på det desto mer självklart blev det. Kan jag bidra till att en grabb i den åldern kan hålla på med en stimulerande hobby istället för all annan skit som kan dyka upp i tonåren, så ska jag givetvis göra det.
Igår så ringde han då, jag bad honom komma hemma till mig så skulle han få lite prylar. Ja jag valde alltså att ge honom lite grejer istället för att låna ut.
20 minuter senare var det en mycket lycklig grabb som cyklade hem med ett Daiwa 7" spö med rulle och diverse små prylar.
/ J

lördag 6 augusti 2011

Kräftfiske för fulla muggar.

Natten till idag så började polaren och jag årets kräftfiske, vi har 60 burnätter så det lär bli några turer. Vi brukar lägga ca 15 burar när vi är ute. Nattens fiske gick tyvärr uselt, så därför gör vi ett nytt försök redan nu inatt. Går det lika dåligt inatt också så tar vi nog paus ett par veckor.
/ J

onsdag 3 augusti 2011

Mera prylar

Paket är också kul att få, de här 2 kommer garanterat att leverera.


Kul med post

Ibland är det extra roligt att få post.


Diverse inköp.

Motorn som jag la ett bud på blev inte min, det är ju inte helt ovanligt att saker och ting övervärderas på tradera.
Jag har dock lyckats buda hem 2st westin jerk av den gamla modellen på 115gr. De är nya i kartong, mycket bra bete som funkar till jerk, spinn och trolling.
Jag har även beställt några Blue fox buzzer, ska bli riktigt kul att testa dem. På Fredag drar jag och en kompis igång årets kräftfiske.

fredag 29 juli 2011

Jösses ännu fler projekt på G.

Jag har 9hk Suzuki i källaren som ännu inte är färdig renoverad, snörstart saknas och jag har en plastbåt i garaget som behöver lagas. Min trailer har en lista på förbättringar som jag vill göra, stödhjul, ny winsch och nya uppläggnings hjul. Som om inte detta vore nog så har jag lagt ett bud på en 9,9hk Mercury med visst renoverings behov.
/ J

onsdag 27 juli 2011

Testar.

Detta inlägg är ett test.
Har precis laddat ner en app för att kunna blogga från mobilen.


Slut på det roliga.

Från och med i tisdags är min sammanhängande ledighet över, nu går vi omlott jag och sambon. Jag jobbar de dagar hon är ledig och tvärtom, detta pga dottern inte börjar sin inskolning på dagis förrän den 18/8.
Ikväll ska jag och en kompis gå igenom kräftburarna och kolla så att de är fit for fight, på Torsdag nästa vecka kör vi vår premiär för året.

måndag 25 juli 2011

Jaja jag kom ut en sväng.

Idag lyckades jag smita ut 2 timmar, det blev lite regnbågs fiske. Men de var inte på hugget, hur som helst så var det grymt skönt att komma ut och kasta en stund.
/J

fredag 22 juli 2011

Håv köp

Idag blev det en snabb sväng till den lokala sportfiske butiken, stressad var jag så jag hann ej kika så mycket som jag hade tänkt. Men jag köpte en Savage-gear XL håv, så nu är man redo för höstens flötes trolling. Tänkte kika in där igen i helgen och botanisera bland betena.
/ J

torsdag 21 juli 2011

Snart är det äntligen dax.

Sambon repar sig bra, så snart vågar man sig ut på fiske.
I morgon blir det en sväng till den lokala butiken och inhandla diverse grejer, några soft 4play och en håv ska det bli. Men vem vet jag kanske hittar något mer som jag "behöver"
/J

söndag 17 juli 2011

Inte mycket.

Det är inte mycket som blir som man tänkt sig för tillfället. Sambon är opererad och allt har gått bra, men hon är fortfarande inte pigg nog att ta hand om dottern på egen hand.
Så både båtrenoveringen och fisket ligger på is för tillfället, men jag ger inte upp. Målen står kvar, pb på gös , gräskarp och gädda på +100cm i öppet vatten. Tidigare var målet Gädda över 10kg, men eftersom jag sällan väger dem nu för tiden så har jag modifierat målet lite.

tisdag 12 juli 2011

Snart så.

På Torsdag opereras min älskade sambo, vi hoppas på att hon repar sig snabbt.
När hon är okej igen så ska jag försöka hinna med lite fiske. Båten som jag bärgade i våras har jag så smått börjat fixa till, jag har även hunnit med att hitta en lämplig sjö att lägga den i.
Måste hinna ut och meta lite kräftmar också någon dag.
/J

tisdag 28 juni 2011

Nya projekt.

Det kan dröja ett tag till innan det blir något fiske, sambon är fortfarande ganska medtagen och snart så ska hon opereras. Men efter det så ska det förhoppningsvis fiskas en hel del, vill ju hinna med några gräskarps och några göspass innan sommaren är slut.

I våras tog jag hand om en sjunken och trasig båt, ingen har hört av sig, så nu är den min. Tyvärr så är den tillverkad i plast, riktig plast inte glasfiber. De flesta säger att det inte går att laga, men jag har fått en smågalen ide och tänker testa. Fungerar det så kanske jag berättar hur jag gjorde eller också så köper jag på mig en massa trasiga båtar och fixar till dem. Hur som helst så ska det bli mycket intressant att testa min teori.
/J

torsdag 23 juni 2011

Längtar

Satan vad jag längtar efter fiske. Så fort sambon är hemma och orkar med dottern själv ett par timmar så blir det fiske oavsett väder, om det så bara blir toppknutet efter kräftmar så ska det fiskas.
/ J

onsdag 22 juni 2011

Inställt

Allt planerat fiske är inställt, sambon ligger på sjukan med gallsten och inflammerad bukspotskörtel. Så jag har en 13 1/2 månaders dotter att ta hand om på heltid.

tisdag 21 juni 2011

Inspirerad

Har blivit lite inspirerad av att läsa på Luis bloggar de senaste dagarna, han har lagt upp ett par bilder på skisser som skinnet har gjort.
Så nu har jag mailat en bild på vinterns största gädda till skinnet för att se om kan göra något trevligt av den.

måndag 20 juni 2011

Fiske på G.

Om vädret är med oss så blir det Gräskarpsfiske på Onsdag eller Torsdag kväll.
Det har man längtat efter ett bra tag nu, förmodligen så blir det ett par pass efter Gös eller Abborre med i veckan som kommer. Jobbar min sista dag på Onsdag sen blir det pappaledighet och semester i 7 veckor, eventuellt 10 om allt går som jag vill.
/ J

onsdag 15 juni 2011

Full bokad helg.

Nu till helgen är jag sjukt fullbokad, så det lär nog inte bli något fiske.
Men sen är det bara 3 eller 4 dagar kvar att jobba innan jag går hem för minst 6 veckors ledighet.
Så då lär det bli en del fiske, Gös och Gräskarp blir det nog mest.

fredag 3 juni 2011

Hyffsad bonusfångst.

Jag var ute och fiskade Gädda en sväng idag på morgonen, det var inget vidare bra förutsättningar, nästan bleke och klarblå himmel.
Jag fick i båten vid 04:45 och körde ut mot en rullstensås som går rakt genom sjön, det är ca 1,5 meter djupt på toppen med riktigt sjyssta branter. Sluttar ner till 4 meter på ena sidan och 7 på den andra. Jag fick 3st hyffsade gäddor en på mete 93cm och 2 på spinn 86 och 94 cm långa, båda högg på SG Alien eel.
Jag kände vid ett tillfälle att något puffade på betet flera kast i rad, men inget som vill hugga ordentligt. Till slut surnade jag till och direkt när jag kände puffen så drog jag till med ett ordentligt mothugg, bingo jag lyckades kroka en Gös.
Den var felkrokad, kroken hade gått in under hakan och krokat i underkäken. Trodde aldrig att jag skulle få gös på Alien eel, det är ju inget litet bete.

Jag körde även lite med soft 4-play, men det gav bara några snipor.
Nu läggs gäddfisket förmodligen i malpåse över sommaren, blir nog lite mer riktat mot Gös ett tag.
Ett och annat pass efter Gräskarp ska nog hinnas med också.

torsdag 2 juni 2011

Ny rulle på G.

Jag använder ett av mina gäddmete spön (SG mp pro trigger) när jag spinnfiskar med tunga spinnbeten typ 4-play soft. Mina Okuma san juan funkar fin fint till mete, men jag är ej lika nöjd med dem när man står och dänger kast efter kast. Därför har jag en tid nu gått och funderat på att köpa en rulle till spinnfisket, det blir med största säkerhet en Revo toro.

Inställt.

Jag fick tyvärr ställa in min medverkan i dagens fisketävling i Uvasjön.
Det är sjukt mycket på jobbet, så jag jobbar idag och kan på det viset förmodligen vara ledig Fredag - Måndag om allt fungerar idag.
Fiske är det inplanerat i morgon (gryning)  eller på Lördag.
Vid lunchtid på Lördag drar jag och familjen till mina föräldrar för att äta gott och umgås, efter det tar jag familjen med mig och åker till Öland och där stannar vi till Måndag kväll.

onsdag 11 maj 2011

Tävling på G.

Den 2/6 kommer jag att deltaga i en Gädd och Gös fiske tävling på Uvasjön, ambitionen är låg. Det beror på att jag aldrig fiskat i den sjön tidigare samt att dagtid i Juni är väl inte de bästa förutsättningarna för Gädda precis.
Jag kommer förmodligen att rikta in mig enbart på en art och då blir det förmodligen Gädda, mest för att jag kan mer om det fisket och därför har en bättre chans att placera mig hyggligt i tävlingen.

Hoppas på att komma ut en sväng på Fredag.

Som det ser ut nu så blir det nog en liten sväng på Fredag kväll, det blir i så fall lite enklare spinnfiske. Jag är riktigt sugen på att se hur min nyinköpta soft 4-play beter sig i vattnet.
Eventuellt tar jag även med mig ett spö för lite mete.

söndag 8 maj 2011

Inte mycket fiske nu.

Har svårt att få tiden att räcka till för fiske, sjukt mycket att göra på jobbet samt att min dotter fyllde 1 i Onsdag:s har gjort att jag har haft fullt upp ändå.
Nåja idag köpte jag 2st soft 4-play de ska visst vara grymt effektiva och de är slut i nästan alla butiker samt hos leverantören. Jag hade tur och lyckades lägga beslag på de 2 sista i den lokala affären.
I morgon ska jag anmäla mig till en gädd/gös fiske tävling som äger rum 2/6, har jag tur så kan min ordinarie fiske kompis få ledigt annars får jag väl annonsera.

söndag 1 maj 2011

Nu har jag bestämt mig.

Jag har funderat på en sak angående mitt gäddfiske en längre tid nu och nu har jag bestämt mig. Eftersom att jag till 95% fiskar ensam och jag vill vara så human som möjligt mot fiskarna så kommer jag från och med idag att sluta med vägning. Det blir alltså bara längd i framtiden, får jag en som jag tror kan vara nytt PB så väger jag så klart den.
Detta gör jag alltså för att jag ska kunna minimera tiden som gäddan är över ytan.

onsdag 27 april 2011

Sill.

Jaha då verkar det som att Sillen har kommit in i Karlskrona trakterna, hade varit kul att ta en sväng neråt och dra upp några kilo.
Vi får la se om det finnes tid till det.

måndag 25 april 2011

Fiske i underbart väder.

Idag på morgonen gav jag mig ut på en fisketur, flötestrolling var det som stod på programmet.
När jag kom ner till sjön så var det spegelblankt och solen var på väg upp på en molnfri himmel. Inte de bästa förutsättningarna för gäddfiske, men fan vad skönt det var.
Jag hade 4:a fiskar i båten med topp på 5,5kilo och 2 tappade, det räknar jag som klart godkänt på 4 timmars fiske.

2 gånger lyckades jag få se ytan explodera av flyende småfisk precis invid ena flötet och båda gångerna så dök flötet strax därefter, riktigt häftigt var det.

Förmodligen blir det inget fiske förrän nästa helg, men det kan kanske bli en kvällstur till någon lokal regnbågs sjö.

lördag 23 april 2011

Bakslag.

Nu i morse var jag ute och tänkte provstarta Suzukin som jag har fixat till i vinter, det gick åt helv**e. Jag lyckades få den att hosta till ett par gånger, men sen lyckades jag dra av startsnöret. Avdraget snöre är ett av de fel jag fixat i vinter (suck).
Men jag lyckades komma på varför snöret går av, så den ska snart vara fit for fight igen.

Det blev en underbar krock mellan handen och hakan när snöret brast, jag höll på att sätta mig på backen.

Trailern är såld.

Trailern som jag hämtade i Tisdags såldes till en bekant igår, jag behövde inte ens annonsera.
Några sms räckte bra, det blev hyfsad förtjänst med. Jag fick dubbelt upp mot vad jag gav så det känns som att både han och jag har gjort en bra affär.

torsdag 21 april 2011

Dålig fart på bloggandet.

Jag har varit riktigt dålig på att skriva här den senaste tiden.
Men det beror mest på att jag har haft mycket att göra på jobbet och en hel del aktiviteter med familjen, så jag har inte hunnit med mycket annat.
Men i Tisdags kväll så var jag och en kompis iväg och köpte en båttrailer som är i bra objekts skick.





Ska se om jag lyckas sälja den nu i påsk med lite vinst, annars blir det till att renovera den och sälja den vid senare tillfälle.
Det är en del familjemiddagar och dylikt inplanerat i påsk, men jag räknar med att hinna med minst 1 fiske pass.

fredag 15 april 2011

Båt bärgad.

I Onsdags var jag och en kompis iväg och bärgade en båt, förmodligen så har den lämnats vind för våg i höstas och när isen släppte så har den drivit iväg.
Där jag hittade den så låg den sjunken på 1,5 meters djup, det är en liten reva i botten.
Den är nu anmäld som upphittad till polisen.

tisdag 12 april 2011

Äntligen premiär.

Jag var ute och metade i 4 timmar i Söndags morse, det blev 3st gäddor. Tyvärr så var det ingen direkt storlek på dem, den största vägde nog ca 4kilo. Ingen av dem blev vägd eller mätt.
I morgon ska jag och en kompis iväg en sväng och försöka bärga en båt som jag hittade i Söndags eftermiddag.

lördag 9 april 2011

Nu är det dags.

I morgon blir det ett pass på morgonen, det blir förmodligen inget långt pass. Men det ska bli riktigt skönt att få kasta ut ett mete, istället för att behöva borra i is och pulsa i snö.

fredag 8 april 2011

Våren är här.

Nu är våren här på allvar, idag var jag ute och rekade en liten sväng efter jobbet. Det var 11 grader varmt och solsken. Jag körde bland annat till bryggan där jag har min båtplats, kan vara bra att ha den kvar trots att jag har båten på trailer numera. När jag kom dit möttes jag av denna underbara syn
Öppet vatten så långt ögat kunde se, mycket vatten var det, ca 80centimeter över normal nivå.
Det visade sig tyvärr att vintern har gått hårt åt vår ena brygga.
Jag fick även bevis på att vissa idioter är mycket oaktsamma om sina grejer, båten nedan har legat i hela vintern. Det såg dock ut som att den har klarat sig, nästan lite synd.
På vägen hem körde jag och tittade till ett par andra vatten där jag brukar fiska ibland och fick då se ytterligare ett exempel på oaktsamhet.
Denna båt mår nog dock lite sämre.

Den har drivit en bra bit för att hamna här, det är cirka 500 meter till närmsta båtplats.

tisdag 5 april 2011

Pärlan är hemma.

Idag var jag hos min mormor och hämtade båten, så nu står den äntligen i trädgården igen.
Nu väntar vi bara på att isen ska släppa så att man kan ut och flötestrolla.

måndag 4 april 2011

Äntligen.

Idag kom jag iväg en kort sväng efter jobbet, det blev 2 timmars fiske innan det blev för mörkt.
Spinn fiske med 4-play och spinnfluga var det som praktiserades, 1st landad snipa och en snipa tappad.
I morgon eller på Torsdag så hämtar jag hem båten, om vädret håller i sig så kanske det blir en premiär tur till helgen.

söndag 3 april 2011

Motgångar och nya planer.

Min lilla dotter är febrig och har hållit oss vakna hela natten, så något fiske nu på morgonen blev det ej. Hoppas dock att jag orkar sticka iväg en kort sväng ikväll.

I det halvsovande tillstånd som jag befunnit mig i sedan midnatt så har jag dock fått lite nya idéer, det kommer att byggas ett kastdäck till båten i sommar.
Kommer även att bygga på lite sträckmetall på traliern, för att det ska gå lättare att traila båten upp och i spat utan att bli blöt om foten.

onsdag 30 mars 2011

Äntligen rör det på sig.

Ja idag fick jag äntligen lite gjort som är fiske relaterat, jag spolade på ny lina på mina mete rullar. Så nu är allt förberett för öppet vatten premiär, det blir en tur på Fredag eller Söndag.
Ooops skulle nog rengjort linsen på mobilen innan jag fotade.

Nästa vecka hoppas jag att jag hinner hämta båten, den står i vinterförvar i mormors garage. Men nu vill jag ha den hemma, för isen kan spricka upp när som helst nu.

lördag 26 mars 2011

Nu är jag på G.

Inatt ställer vi om klockan, så på Måndag är det ljust till typ 8. Det innebär att man hinner med ett kortare fiskepass efter jobbet, så i veckan blir det års premiär i öppet vatten.
I morgon blir det tvätt och däcksbyte på bilen och på eftermiddagen blir det middag hos mina föräldrar.
Kommer även att lägga på ny lina på mina mete rullar, ska bli riktigt kul att se hur denna lina är. Är den hälften så bra som jag tror så är den ändå mycket prisvärd, är den bättre än det så är den sjukt prisvärd.
Vad är det för lina undrar säkert en del av er nu, jo det är Savagegear:s nya flätlina.
Ursäkta den dåliga bildkvalitén (mobilkamera)

torsdag 24 mars 2011

Det kan bli premiär i helgen.

Med lite flyt så kan det bli premiär i öppet vatten till helgen.
Jag var iväg och rekade en sväng idag efter jobbet, det är fortfarande mycket is kvar men jag hittade lite öppet vatten.
Precis till vänster om där jag stod när bilderna togs är det öppet ända in till land.



onsdag 23 mars 2011

Det kan bli tajt.

Jag har för tillfället sjukt mycket att göra på jobbet, så det är 50 timmars veckor som gäller just nu.
Har en del inbokat i helgen men jag ska försöka att klämma in ett pass i öppet vatten, hoppas bara att jag lyckas. I yttersta nödfall så får det väl bli en timmes spinnfiske, känns som att jag måste ut en liten sväng annars blir jag snart tokig.

fredag 18 mars 2011

Får nog ta och tänka om.

Jag hade tänk att köra ett ismetepass i morgon, men isarna börjar bli luriga nu och den tilltänkta sjön är ström. Att det sen kom en decimeter snö inatt samt jag ej är van vid sjön ifråga gör ju inte saken bättre. Så på grund av att jag inte vill bada så är allt fiske i morgon inställt. Eventuellt så blir det en sväng till något öppet vatten på Söndag.

söndag 13 mars 2011

Ingenting.

Idag hände det ingenting som är fiskerelaterat, förutom att jag köpte lite penslar som jag ska använda när jag målar Suzukin.
Jag ska försöka få reda på vem som innehar fiskerätten i ett vatten här i närheten, anledningen till detta är att det brukar bli öppet tidigt, jag räknar med att där går att spinnfiska nästa helg.
Nästa helg blir det ett ismete pass om isen håller, eller kanske ett spinnpass i nyss nämnda vatten, men det bygger ju på att jag lyckas får tag i fiskerätts innehavaren och får hans tillåtelse att fiska där.

lördag 12 mars 2011

Trött som en Saab.

Det blir inget fiske i morgon, jag orkar helt enkelt inte stiga upp vid 04:30 2 dagar i rad och sedan ha hela lägenheten full av släktingar på eftermiddagarna.
Om isen håller så blir det ett pass nästa helg, annars blir det till att leta upp öppet vatten.

Skitväder.

Duggregn och kall vind var det som mötte mig idag när jag steg ut på sjön vid 05:55.
Jag fiskade fram till 11:00 och på den tiden hann jag med 4 fäll, 2st resulterade i spottade beten. En som kändes hyfsad i storlek klev av strax efter mothugget, jag lyckades även att landa 1. Tyvärr så var det en liten snipa på ca 3-4 kilo.
Det lutar åt att det blir ett nytt försök i morgon, men jag har ej bestämt mig ännu.

fredag 11 mars 2011

Packad och klar.

Sådärja då var bilen packad med allt som lär behövas i morgon, bara att greppa termosen och betefisken i morgon och ge sig av. Ska bli kul att se om de regnbågs vana gädddorna går att locka med Sill.

Det blir en tidig morgon.

När jag jobbar så stiger jag upp vid 05:15 för att hinna till jobbet, jag börjar vid 06:00.
I morgon är det Lördag och då är man ledig, så sovmorgon vore kanske en ide, men icke. Jag ställer uret på 04:45 så jag hinner packa bilen och köra till sjön så att jag kan stå på isen senast 06:00.
Sova kan jag göra någon annan gång.

onsdag 9 mars 2011

Planer inför helgen.

5 minuter hemmifrån har jag ett regnbågs vatten som jag var på och pimplade i Söndags, som nämnts i tidigare inlägg så gick det hyffsat bra.





Jag har länge funderat på att testa gäddfiske i denna sjö, den har bra förutsättningar för att hålla grov Gädda. Den är djup (25 meter), det rinner en å igenom den så det är alltid friskt vatten samt det sätts ut några hundra kilo regnbåge per år. Som om inte detta vore nog så är den så gott som o fiskad vad gäller Gädda.
Så nu till helgen blir det ett litet test för att se om det går att locka till hugg med Sill, annars får jag väl skaffa små regnbågar till nästa gång.
Min sambo fyller år på Måndag så vi ska ha gäster både på Lördag och Söndag, men jag ska försöka att fiska ett kort förmiddags pass båda dagarna. Är man ute och färdig riggad vid 06:00 och börjar packa ihop vid 11:00 så har man ju ändå hunnit fiska en del.

måndag 7 mars 2011

Det gick bra.

Besöket hos svensk bilprovning gick mycket bra, de hade inget att klaga på. Så jag behåller nog min älskade quattro ett år till. Nu i veckan hoppas jag hinna med att pula lite med suzukin. Till helgen blir det ismete på ett regnbågs vatten, hoppas på att lyckas lura en välgödd och romstinn madame.

söndag 6 mars 2011

Blandade succéer.

Det blev inget ismete i helgen. Lördagen ägnades av att renovera det demonterbara draget på bilen, var tvunget eftersom att jag ska till bilprovningen i morgon. Idag var jag iväg en sväng och pimplade lite regnbåge. Det var kalas väder och jag fick 3st på några timmar. Så jag är ändå skapligt nöjd med helgen.

tisdag 1 mars 2011

Fiske planerat.

Till helgen blir det minst ett ismetepass, kanske 2.
Så här långt har det bara blivit 1 pass i år och det är på tok för dåligt. Måste bli ändring på det nu, jag kan dock inte klaga på resultatet. 1pass, 1 fäll, 1 landad gädda som dessutom var nytt PB. Målet till helgen är lågt ställt eftersom att sjön är trögfiskad, men jag siktar på 2 gäddor över 8kg.

lördag 26 februari 2011

Inte mycket aktivitet.

Förra helgen blev det inget fiske, jag åkte på vinter kräksjukan på fredags kvällen så jag låg utslagen hela helgen. Idag kunde jag ej fiska på grund av att jag hade annat planerat sen lång tid tillbaka och i morgon måste jag tyvärr jobba.
Nästa helg räknar jag med att hinna med minst ett ismetepass och om allt går som jag vill så är det vinterns sista. Jag hoppas nämligen att det ska gå att fiska från båt om 2 veckor, ån lär vara isfri då, så det beror mest på skicket på naturrampen där jag tänker sjösätta. Det ska bli mycket roligt att utforska denna sträcka av ån, jag vet att där går grov gädda och att fiske trycket är så gott som obefintligt.

onsdag 16 februari 2011

Lina på hyllan.

Nu finns linan jag beställde (Stor spole) i butiken, så jag kan hämta den när jag vill.
Men eftersom jag inte behöver den innan isen har släppt så är det knappast brådis.

fredag 11 februari 2011

Det vill sig inte.

Jag hade tänkt mig ett fiskepass i helgen, men jag har dragit på mig en kraftig förkylning. Så istället ligger jag halvt utslagen framför tv:n och fryser.
Det ser dock ut som att det ska bli ordentligt kallt framöver, så det kommer nog fler chanser till ismete innan isen släpper.

tisdag 8 februari 2011

100 klubben är ett skämt.

Den fina Gädda jag tog för ett tag sedan anmälde jag till 100 klubben, idag fick efter viss mail kontakt reda på att den inte kommer att godkännas. Det beror på att jag inte vill berätta vad sjön heter som jag tog den i. Det kunde inte Fiskejournalen / 100 klubben godta, visst jag kunde ha ljugit (som jag vet att en del andra gör i den tävlingen) men det är inte riktigt min stil.
Summa summarum, jag tycker det är viktigare att inte fisketrycket ökar i mitt favorit vatten än att delta i en tävling med stukade regler.

måndag 7 februari 2011

Ny lina.

Nu har jag beställt ny lina till mina gäddmete rullar. Valet föll på Savagegear:s nya braid i tjocklek 0,26.
Den verkar vara bra och som de flesta av deras produkter så har den ett vettigt pris, nu återstår bara att se om den är lika bra som jag tror.
Flötestrolling är det den kommer att användas mest till, men det lär även bli vanligt flötmete och friline trolling.

söndag 6 februari 2011

Det blev inget.

Det blev inget fiskat i helgen, men Suzuki:n står redo för provstart i källaren så det blev lite nytta med helgen ändå.
Jag hoppas på lite bättre väder nästa helg så man kan komma ut på ett pass då.

Om det töar lite till så blir rampen fri från snö och då kan jag fiska i Ronnebyån, det hade varit riktigt kul.

onsdag 2 februari 2011

Plusgrader är inte kul.

Det ser mörkt ut för helgens fiske.
Jag var nere och tittade vid träsket idag, det var en hel del vatten på isen. Enligt prognosen så ska det fortsätta vara blidväder hela veckan och på Lördag förmiddag ska det snöa och blåsa. Söndag kan jag inte fiska, så om det blir något så blir det på Lördag.
Om vädret är allt för trist så får det bli en stund i källaren istället, Suzuki:n står ju och väntar.

måndag 31 januari 2011

Hmm, det ska bli milt väder.

Jag hade tänkt mig att jag skulle ismeta lite Gädda på en av Regnbågs sjöarna här i närheten nu på Lördag, men nu påstår smhi att det ska vara + grader nästan hela veckan. Sjön jag hade tänkt mig att fiska på är ganska ström, så det vet i tusan om man vågar sig ut på den.
Nåja om jag fegar ur på det så får det bli en tur till det gamla vanliga träsket.

söndag 30 januari 2011

Så kan det gå.

När jag steg upp i morse för att åka till en göl och pimpla regnbåge så kände jag inte det rätta suget.
Satt och funderade över en balja kaffe i ungefär en timma, sen tog jag beslut om att ställa in. Istället blev det en heldag med familjen i det fina vädret. Vi har varit ute och gått 2 långa promenader samt att jag har hunnit med att åka lite pulka med dottern.
Livet består ju trots allt av fler glädjeämnen än fiske.

lördag 29 januari 2011

Nytt fokus.

Det blir inget Gäddfiske i morgon heller, istället drar till en göl för att försöka pimpla upp en regnbåge eller 2. Jag är ju lite sugen på att testa det fina spö som jag fick av sambon när jag fyllde år.

Inställt.

Jag ställde in dagens fiske, när jag steg upp vid 05:30 så blåste det ca 8m/s och snöade som bara attan. Det är inget kul att ge sig ut i sådant väder, nu ska jag ut och åka en sväng och se om det går att ta sig fram till något av mina abborr eller regnbågs vatten.

torsdag 27 januari 2011

Kan bli en bra helg det här.

I morgon ska jag iväg och spela lite poker, man måste ju göra något annat än att fiska ibland.
På Lördag ser det ut att bli lite ismete och om allt går väl så kanske det blir ett pass även på Söndag.
Nästa inlägg blir på Lördag efter fisket.

onsdag 26 januari 2011

Snart är det helg igen.

Min kompis Simon var iväg och fiskade i dag på förmiddagen, tyvärr så fick han ge upp efter bara några timmar. Han hade inga napp under den tid han fiskade, men om allt går som planerat så lägger jag ett pass på Lördag.
Det skulle ju vara mycket trevligt om jag lyckas landa ett nytt PB igen.
Köpte lite grejer igår så att jag kan knyta några nya tackel inför helgen, det blir Drennan 7 strand wire och Kamasan Pike trebles.

När min Drennan wire tagit slut (ganska snart) så blir det Titanium wire för hela slanten.

måndag 24 januari 2011

1 av 3 avklarat.

Inför året satte jag 3 mål med mitt fiske, 1: Nytt PB på Gädda 2: Ta en 10 kilos i öppet vatten, har bara ismetade tior innan 3: Ta mitt livs första Gräskarp.
Punkt 1 klarade jag av igår på årets första fiskepass, så det gick en aning lättare än vad jag hade trott. Nåja jag siktar på att höja det minst 1 gång till i år och om tiden räcker till i vår så ska jag försöka höja mitt PB på Gös också.
Det är tuffa målsättningar, men om man inte försöker så lär man inte heller lyckas.

söndag 23 januari 2011

Dagens fiske.

Jag var uppe redan vid 05:30 och vid 06:45 körde jag till sjön, jag kom fram 10 minuter före de andra som fiskade idag. Fördelen med att komma först är att man kan välja plats, det visade sig senare vara riktigt värdefullt.
Strax efter att mina spön var riggade så såg himlen ut så här (OBS dålig mobil bild)
Det är sådana här natur upplevelser som gör fisket extra underbart, även en dålig dag kan räddas av så här vackra vyer.

Medans jag satt där och väntade på napp så roade jag mig med att fotografera utrustningen.
Här ser vi ett ABU ismetespö med en Okuma San juan S250 LX, 4st sådana här spön och 2 sådana rullar samt 2st billiga rullar utgör min ismete arsenal.

Angeldonet används som stöd och napp indikator.
Jag har även en ombyggd pulka för att få med mig prylarna lite smidigt.
Under isen hade jag idag en tafs gjord av Drennan pike wire och Kamasan Pike trebles krokar i storlek 4.
På tafsen satt det en stor mört som var boostad med Winter juice.


En Gädda blev dagens resultat och det är jag nöjd med, vattnet är trög fiskat. Att det sen var nytt PB 10,5 gör ju det ännu enklare att vara nöjd.
Bilder på Gäddan finns i tidigare inlägg.

Lite bilder på dagens fångst.











Än en gång, ett stort tack till Luis och Pär för hjälpen med landning och fotografering.

Nu har jag landat.

Nu har jag varit hemma en stund och hunnit med en kopp kaffe.
Dagens PB togs på en stor mört som var boostad med Winter juice, bilder kommer i senare inlägg.
Stort tack till Luis Rasmussen för den fina landningen och fotograferandet, även ett tack till hans kompis.
Det hade kunnat bli onödigt spännande utan hjälpen från dessa 2 goa gubbar.

Succé

Så då var man hemma efter årets första fiskepass och en av årets målsättningar är redan avklarad. En landad Gädda idag, en lagom trind och fin madame på 113cm och 10,5kg.
Med andra ord nytt PB

lördag 22 januari 2011

I morgon smäller det.

I morgon ger jag mig ut på sjön i gryningen, äntligen är det dags för årets första fiskepass.
Det ska bli otroligt skönt att komma ut en sväng, fisket kommer att bedrivas i ett mycket trögfiskat vatten, men där finns grov Gädda.
Rapport om hur det gick kommer i morgon em/kväll eller på Måndag.

fredag 21 januari 2011

Det tar hårt.

Det verkar bli bra väder för fiske i morgon, men efter denna veckas arbete (45,5) timmar så är jag sjukt sliten.
Man orkar inte lika mycket nu som man gjorde när man var 20, så i morgon blir det sovmorgon och en lugn förmiddag.
Eventuellt så blir det fiske på Söndag, det beror dock på hur kallt det är då.

onsdag 19 januari 2011

Trött som bara f*n.

Hade tänkt att fixa lite med Suzukin nu i veckan och kanske även röja lite i källaren. Men det har inte blivit något alls gjort, jag har jobbat mellan 05:00 - 16:30 i 3 dagar so far. Man är ganska mör efter sådana arbetspass, det blir middag, dusch och sen krasch landar man i soffan. Hoppas att jag har ork och tid i helgen istället, har tänkt att ismeta en av dagarna, det lutar åt Söndag.

måndag 17 januari 2011

Kan bli bra det här.

Nu är den mesta snön borta från isen och om väderleks prognosen stämmer så ska det bli kallt igen i några dagar. Så det ser riktigt lovande ut för ett ismete pass eller 2 till helgen.
I veckan har jag tänkt försöka sätta ihop Suzukin och eventuellt även provstarta den, måste bara få sambons tillstånd först.
Förra gången jag startade en gammal 2 taktare i källaren blev hon inte glad, jag glömde nämligen att öppna fönstret och stänga dörren till tvättstugan.

söndag 16 januari 2011

Skit var det me att.

Det bidde inget fiske idag heller, när jag slog upp de blå i morse så liknade det syndafloden utanför mitt fönster.
En får hoppas på att isen håller nästa helg.
Eller att den töar bort helt, så att man kan kasta i båten.

lördag 15 januari 2011

Inget fiske idag.

Det blev inget fiske idag, när jag steg upp vi 05:30 så snöade det småspik på tvären, så jag gick tillbaks till sängen.
Jag ställer klockan och gör ett nytt försök i morgon.

torsdag 13 januari 2011

Peppar peppar.

Peppar peppar, ta i trä. Det ser faktiskt ut som att det kommer att bli ett ismete pass till helgen. Har idag varit hos kompisen Simon och hämtat min pulka och hans 200/borr.
I morgon kväll blir det till att titta över utrustningen, vilken dag det fiskas vet jag ej ännu.

tisdag 11 januari 2011

Jag blir så trött.

Idag har jag varit tvungen att vara hemma från jobbet pga en infektion i mitt vänstra långfinger, ja jag är vänsterhänt.
Detta innebär att jag förmodligen blir tvungen att jobba lite i helgen och jag som hade tänkt fiska. Jag har inte givit upp ännu men det ser mörkt ut, det beror mest på hur mycket jag hinner med på de dagar som återstår av veckan.

måndag 10 januari 2011

Lite pyssel.

Idag har jag plockat fram min Mitchell avocet S500 ul och satt på ny lina på båda spolarna, en med braid och en med nylon blev det. Det är meningen att den rullen ska få tjänstgöra på pimpelspöt som jag fick av min sambo igår.
Om vädret tillåter så blir det förhoppningsvis en liten fisketur till helgen, humör och tillgänglig tid får avgöra om det blir Regnbåge eller Gädd fiske.

Hoppas hinna plocka lite med Suzukin nu i veckan, skulle vara gott att kunna provstarta den innan man lägger ner en massa jobb på plastning och målning.

söndag 9 januari 2011

Ett år äldre.

Jaha då var det den 9:e Januari igen, det innebär att ännu ett jordevarv är avklarat.
Av min kära sambo fick jag bland annat ett nytt pimpelspö, ett sådant som man kan ha haspelrulle på. Så nu blev man allt lite sugen på att pimpla regnbåge och stor abborre.
Just nu är det töväder så vi får se hur det går med den saken, några ismete pass hade ju också varit nice att hinna med innan det blir öppet vatten igen.

Jag hann med en liten terapistund i källaren idag, jag lyckades pula ihop snörstarten på Suzuki utombordaren som jag håller på att renovera. Det som återstår nu är montera en dödar knapp, plasta en spricka i kåpan, måla rigg och kåpa samt ny olja till växelhuset.

Sen måste jag bestämma mig för om jag ska behålla den eller sälja den till förmån för nya projekt. Det hade ju varit kul med en båt till eller 2.

onsdag 5 januari 2011

Nytt år, nya motgångar.

Isarna här i mina trakter är mycket förrädiska, så det känns inte säkert att ismeta. Eftersom att mina favorit vatten brukar vara svårfiskade när det ligger snö på isen så känns det inte alls motiverande att ge sig ut.
Någon pimpel tur borde det dock bli framöver, annars sitter jag mest och längtar efter öppet vatten. Har köpt ett stödhjul till trailern för att underlätta på och av koppling.

Jag har bestämt mig för i vilka 2 vatten jag kommer att bedriva merparten av mitt vårfiske, det ena är en å så med lite tur är där isfritt inom 2 månader.