måndag 31 januari 2011

Hmm, det ska bli milt väder.

Jag hade tänkt mig att jag skulle ismeta lite Gädda på en av Regnbågs sjöarna här i närheten nu på Lördag, men nu påstår smhi att det ska vara + grader nästan hela veckan. Sjön jag hade tänkt mig att fiska på är ganska ström, så det vet i tusan om man vågar sig ut på den.
Nåja om jag fegar ur på det så får det bli en tur till det gamla vanliga träsket.

söndag 30 januari 2011

Så kan det gå.

När jag steg upp i morse för att åka till en göl och pimpla regnbåge så kände jag inte det rätta suget.
Satt och funderade över en balja kaffe i ungefär en timma, sen tog jag beslut om att ställa in. Istället blev det en heldag med familjen i det fina vädret. Vi har varit ute och gått 2 långa promenader samt att jag har hunnit med att åka lite pulka med dottern.
Livet består ju trots allt av fler glädjeämnen än fiske.

lördag 29 januari 2011

Nytt fokus.

Det blir inget Gäddfiske i morgon heller, istället drar till en göl för att försöka pimpla upp en regnbåge eller 2. Jag är ju lite sugen på att testa det fina spö som jag fick av sambon när jag fyllde år.

Inställt.

Jag ställde in dagens fiske, när jag steg upp vid 05:30 så blåste det ca 8m/s och snöade som bara attan. Det är inget kul att ge sig ut i sådant väder, nu ska jag ut och åka en sväng och se om det går att ta sig fram till något av mina abborr eller regnbågs vatten.

torsdag 27 januari 2011

Kan bli en bra helg det här.

I morgon ska jag iväg och spela lite poker, man måste ju göra något annat än att fiska ibland.
På Lördag ser det ut att bli lite ismete och om allt går väl så kanske det blir ett pass även på Söndag.
Nästa inlägg blir på Lördag efter fisket.

onsdag 26 januari 2011

Snart är det helg igen.

Min kompis Simon var iväg och fiskade i dag på förmiddagen, tyvärr så fick han ge upp efter bara några timmar. Han hade inga napp under den tid han fiskade, men om allt går som planerat så lägger jag ett pass på Lördag.
Det skulle ju vara mycket trevligt om jag lyckas landa ett nytt PB igen.
Köpte lite grejer igår så att jag kan knyta några nya tackel inför helgen, det blir Drennan 7 strand wire och Kamasan Pike trebles.

När min Drennan wire tagit slut (ganska snart) så blir det Titanium wire för hela slanten.

måndag 24 januari 2011

1 av 3 avklarat.

Inför året satte jag 3 mål med mitt fiske, 1: Nytt PB på Gädda 2: Ta en 10 kilos i öppet vatten, har bara ismetade tior innan 3: Ta mitt livs första Gräskarp.
Punkt 1 klarade jag av igår på årets första fiskepass, så det gick en aning lättare än vad jag hade trott. Nåja jag siktar på att höja det minst 1 gång till i år och om tiden räcker till i vår så ska jag försöka höja mitt PB på Gös också.
Det är tuffa målsättningar, men om man inte försöker så lär man inte heller lyckas.

söndag 23 januari 2011

Dagens fiske.

Jag var uppe redan vid 05:30 och vid 06:45 körde jag till sjön, jag kom fram 10 minuter före de andra som fiskade idag. Fördelen med att komma först är att man kan välja plats, det visade sig senare vara riktigt värdefullt.
Strax efter att mina spön var riggade så såg himlen ut så här (OBS dålig mobil bild)
Det är sådana här natur upplevelser som gör fisket extra underbart, även en dålig dag kan räddas av så här vackra vyer.

Medans jag satt där och väntade på napp så roade jag mig med att fotografera utrustningen.
Här ser vi ett ABU ismetespö med en Okuma San juan S250 LX, 4st sådana här spön och 2 sådana rullar samt 2st billiga rullar utgör min ismete arsenal.

Angeldonet används som stöd och napp indikator.
Jag har även en ombyggd pulka för att få med mig prylarna lite smidigt.
Under isen hade jag idag en tafs gjord av Drennan pike wire och Kamasan Pike trebles krokar i storlek 4.
På tafsen satt det en stor mört som var boostad med Winter juice.


En Gädda blev dagens resultat och det är jag nöjd med, vattnet är trög fiskat. Att det sen var nytt PB 10,5 gör ju det ännu enklare att vara nöjd.
Bilder på Gäddan finns i tidigare inlägg.

Lite bilder på dagens fångst.











Än en gång, ett stort tack till Luis och Pär för hjälpen med landning och fotografering.

Nu har jag landat.

Nu har jag varit hemma en stund och hunnit med en kopp kaffe.
Dagens PB togs på en stor mört som var boostad med Winter juice, bilder kommer i senare inlägg.
Stort tack till Luis Rasmussen för den fina landningen och fotograferandet, även ett tack till hans kompis.
Det hade kunnat bli onödigt spännande utan hjälpen från dessa 2 goa gubbar.

Succé

Så då var man hemma efter årets första fiskepass och en av årets målsättningar är redan avklarad. En landad Gädda idag, en lagom trind och fin madame på 113cm och 10,5kg.
Med andra ord nytt PB

lördag 22 januari 2011

I morgon smäller det.

I morgon ger jag mig ut på sjön i gryningen, äntligen är det dags för årets första fiskepass.
Det ska bli otroligt skönt att komma ut en sväng, fisket kommer att bedrivas i ett mycket trögfiskat vatten, men där finns grov Gädda.
Rapport om hur det gick kommer i morgon em/kväll eller på Måndag.

fredag 21 januari 2011

Det tar hårt.

Det verkar bli bra väder för fiske i morgon, men efter denna veckas arbete (45,5) timmar så är jag sjukt sliten.
Man orkar inte lika mycket nu som man gjorde när man var 20, så i morgon blir det sovmorgon och en lugn förmiddag.
Eventuellt så blir det fiske på Söndag, det beror dock på hur kallt det är då.

onsdag 19 januari 2011

Trött som bara f*n.

Hade tänkt att fixa lite med Suzukin nu i veckan och kanske även röja lite i källaren. Men det har inte blivit något alls gjort, jag har jobbat mellan 05:00 - 16:30 i 3 dagar so far. Man är ganska mör efter sådana arbetspass, det blir middag, dusch och sen krasch landar man i soffan. Hoppas att jag har ork och tid i helgen istället, har tänkt att ismeta en av dagarna, det lutar åt Söndag.

måndag 17 januari 2011

Kan bli bra det här.

Nu är den mesta snön borta från isen och om väderleks prognosen stämmer så ska det bli kallt igen i några dagar. Så det ser riktigt lovande ut för ett ismete pass eller 2 till helgen.
I veckan har jag tänkt försöka sätta ihop Suzukin och eventuellt även provstarta den, måste bara få sambons tillstånd först.
Förra gången jag startade en gammal 2 taktare i källaren blev hon inte glad, jag glömde nämligen att öppna fönstret och stänga dörren till tvättstugan.

söndag 16 januari 2011

Skit var det me att.

Det bidde inget fiske idag heller, när jag slog upp de blå i morse så liknade det syndafloden utanför mitt fönster.
En får hoppas på att isen håller nästa helg.
Eller att den töar bort helt, så att man kan kasta i båten.

lördag 15 januari 2011

Inget fiske idag.

Det blev inget fiske idag, när jag steg upp vi 05:30 så snöade det småspik på tvären, så jag gick tillbaks till sängen.
Jag ställer klockan och gör ett nytt försök i morgon.

torsdag 13 januari 2011

Peppar peppar.

Peppar peppar, ta i trä. Det ser faktiskt ut som att det kommer att bli ett ismete pass till helgen. Har idag varit hos kompisen Simon och hämtat min pulka och hans 200/borr.
I morgon kväll blir det till att titta över utrustningen, vilken dag det fiskas vet jag ej ännu.

tisdag 11 januari 2011

Jag blir så trött.

Idag har jag varit tvungen att vara hemma från jobbet pga en infektion i mitt vänstra långfinger, ja jag är vänsterhänt.
Detta innebär att jag förmodligen blir tvungen att jobba lite i helgen och jag som hade tänkt fiska. Jag har inte givit upp ännu men det ser mörkt ut, det beror mest på hur mycket jag hinner med på de dagar som återstår av veckan.

måndag 10 januari 2011

Lite pyssel.

Idag har jag plockat fram min Mitchell avocet S500 ul och satt på ny lina på båda spolarna, en med braid och en med nylon blev det. Det är meningen att den rullen ska få tjänstgöra på pimpelspöt som jag fick av min sambo igår.
Om vädret tillåter så blir det förhoppningsvis en liten fisketur till helgen, humör och tillgänglig tid får avgöra om det blir Regnbåge eller Gädd fiske.

Hoppas hinna plocka lite med Suzukin nu i veckan, skulle vara gott att kunna provstarta den innan man lägger ner en massa jobb på plastning och målning.

söndag 9 januari 2011

Ett år äldre.

Jaha då var det den 9:e Januari igen, det innebär att ännu ett jordevarv är avklarat.
Av min kära sambo fick jag bland annat ett nytt pimpelspö, ett sådant som man kan ha haspelrulle på. Så nu blev man allt lite sugen på att pimpla regnbåge och stor abborre.
Just nu är det töväder så vi får se hur det går med den saken, några ismete pass hade ju också varit nice att hinna med innan det blir öppet vatten igen.

Jag hann med en liten terapistund i källaren idag, jag lyckades pula ihop snörstarten på Suzuki utombordaren som jag håller på att renovera. Det som återstår nu är montera en dödar knapp, plasta en spricka i kåpan, måla rigg och kåpa samt ny olja till växelhuset.

Sen måste jag bestämma mig för om jag ska behålla den eller sälja den till förmån för nya projekt. Det hade ju varit kul med en båt till eller 2.

onsdag 5 januari 2011

Nytt år, nya motgångar.

Isarna här i mina trakter är mycket förrädiska, så det känns inte säkert att ismeta. Eftersom att mina favorit vatten brukar vara svårfiskade när det ligger snö på isen så känns det inte alls motiverande att ge sig ut.
Någon pimpel tur borde det dock bli framöver, annars sitter jag mest och längtar efter öppet vatten. Har köpt ett stödhjul till trailern för att underlätta på och av koppling.

Jag har bestämt mig för i vilka 2 vatten jag kommer att bedriva merparten av mitt vårfiske, det ena är en å så med lite tur är där isfritt inom 2 månader.