måndag 29 augusti 2011

Snart så.

Till helgen blir det ett jerk pass, vilken dag är dock inte bestämt ännu.

söndag 28 augusti 2011

Motgångar.

Båten är ilagd i sjön där den ska få vila tills trailern är förbättrad. Hade planerat att ta en tur där ikväll, men nu har dottern fått hög feber så jag får nog ställa in.

lördag 27 augusti 2011

Redo.

Allt är packat och klart inför nattens kräftfiske. Jag har även spolat på lina på baitrunnern, så när larmet behagar landa i postlådan är jag redo för lite mete.
I morgon blir det förmodligen ett spinn pass.
/J

Nu är det dags.

Ikväll lägger vi i kräftburarna för sista gången i år. Från och med i morgon kommer båten att ligga i Skärsjön, där ligger den tills jag är klar med trailern eller tills isen lägger sig. Jag kommer köra en del jerk och spinn i September, sen blir det nog mer mete (flötestrolling)
/J

torsdag 25 augusti 2011

Snart helg igen.

På lördag kör vi sista rycket på kräftfisket och när burarna är uppe på söndag så åker vi och lägger i båten i en sjö i närheten. Anledningen till detta är att jag ska göra en del jobb på trailern, samt att jag vill ha den lätt tillgänglig för att komma ut på fiske i höst. När den ligger där så kan jag vara på sjön 15 minuter efter beslut om att åka ut jämfört med 45 minuter om jag ska traila dit där jag brukar fiska.
I morgon jobbar jag min sista fredag för i år, resten av året blir det 3 dagars helger. Förhoppningsvis kan detta resultera i några extra fiskepass, visserligen ska sambon jobba alla lördagar fram till December, men något extra pass ska det nog kunna bli.

söndag 21 augusti 2011

Trailer översyn.

Tänkte pyssla om trailern lite i höst, det ska bli stödhjul, ny winsch och lite färg.

Hoppsan

Jag råkade visst köpa ett napp alarm på ebay, nåja det var ju billigt och prylar kan man väl inte få för mycket av.

Blev en bra dag.

Var iväg en sväng idag och rekade lite, hittade en sjö där jag ska lägga trailerbåten nu i höst när trailern får sig en översyn.
Var även en sväng till en sjö som jag varit sugen på att testa länge, där lyckades jag hitta en sjysst naturramp. Så dit kan jag åka när jag vill efter att trailern är fit for fight igen.

lördag 20 augusti 2011

Kräftfiske del 2.

Natten till idag fiskade vi kräftor igen, det gick över förväntan. Vi fick inte några stora mängder men riktigt bra mot hur det brukar vara i vårt område. Nästa Lördag kör vi sista natten sen är det över för i år.

Sugen

Mitt fiske sug är just nu enormt, så till helgen ska jag göra allt jag kan för att komma ut en sväng.

Rullen i hamn.

Baitrunnern har kommit och ligger nu hos ett DHL ombud 15km härifrån, så den får polaren plocka upp på måndag när han kör hem från jobbet.

fredag 19 augusti 2011

Uppladningen fortgår.

Ikväll har jag och polaren varit ute och lagt i kräftburar, det blir näst sista natten för vår del. När jag kom hem så surfade jag in på ebay och köpte ett larm till mitt botten spö.

torsdag 18 augusti 2011

Post.

Idag kom linan och tafs materialet som jag hade beställt från England. Så nu väntar jag bara på min baitrunner med, sen kan höst fisket börja.

Nya inköp.

Har precis varit iväg och köpt gummistövlar till dottern, jag "råkade" även köpa en bankstick. Så när nu övriga grejer kommer så kan jag meta med 3 enheter.

onsdag 17 augusti 2011

Väntan.

Nu väntar man på grejerna från England och baitrunnern så att man kan börja på så smått med höstfisket. Metet kommer att bedrivas med 2 spö med flötmete och ett bottenspö. Jag kommer att försöka testa ett par nya vatten, små skogsgölar som är så gott som ofiskade.

lördag 13 augusti 2011

Snart är det höst.

Det går fort nu och snart är hösten här med sjunkande vatten temp och piggare gäddor.
Igår passade jag på att göra några små inköp så att man är redo inför hösten.
På Tradera hittade jag en shysst baitrunner till botten spöt och sen blev det lite titan wire och sjunkande braid från England.
/ J

God gärning.

I Tisdags blev jag kontaktad av en 12 årig grabb här i byn, han undrade om jag haded något spö som han kunde få låna eller köpa billigt. Detta pga att hans spö började bli riktigt slitet och dåligt, jag bad honom återkomma på Fredag för att jag skulle hinna kolla vad jag hade i källaren.
Jag hittade en del prylar som inte används längre och ju mer jag tänkte på det desto mer självklart blev det. Kan jag bidra till att en grabb i den åldern kan hålla på med en stimulerande hobby istället för all annan skit som kan dyka upp i tonåren, så ska jag givetvis göra det.
Igår så ringde han då, jag bad honom komma hemma till mig så skulle han få lite prylar. Ja jag valde alltså att ge honom lite grejer istället för att låna ut.
20 minuter senare var det en mycket lycklig grabb som cyklade hem med ett Daiwa 7" spö med rulle och diverse små prylar.
/ J

lördag 6 augusti 2011

Kräftfiske för fulla muggar.

Natten till idag så började polaren och jag årets kräftfiske, vi har 60 burnätter så det lär bli några turer. Vi brukar lägga ca 15 burar när vi är ute. Nattens fiske gick tyvärr uselt, så därför gör vi ett nytt försök redan nu inatt. Går det lika dåligt inatt också så tar vi nog paus ett par veckor.
/ J

onsdag 3 augusti 2011

Mera prylar

Paket är också kul att få, de här 2 kommer garanterat att leverera.


Kul med post

Ibland är det extra roligt att få post.


Diverse inköp.

Motorn som jag la ett bud på blev inte min, det är ju inte helt ovanligt att saker och ting övervärderas på tradera.
Jag har dock lyckats buda hem 2st westin jerk av den gamla modellen på 115gr. De är nya i kartong, mycket bra bete som funkar till jerk, spinn och trolling.
Jag har även beställt några Blue fox buzzer, ska bli riktigt kul att testa dem. På Fredag drar jag och en kompis igång årets kräftfiske.