tisdag 28 juni 2011

Nya projekt.

Det kan dröja ett tag till innan det blir något fiske, sambon är fortfarande ganska medtagen och snart så ska hon opereras. Men efter det så ska det förhoppningsvis fiskas en hel del, vill ju hinna med några gräskarps och några göspass innan sommaren är slut.

I våras tog jag hand om en sjunken och trasig båt, ingen har hört av sig, så nu är den min. Tyvärr så är den tillverkad i plast, riktig plast inte glasfiber. De flesta säger att det inte går att laga, men jag har fått en smågalen ide och tänker testa. Fungerar det så kanske jag berättar hur jag gjorde eller också så köper jag på mig en massa trasiga båtar och fixar till dem. Hur som helst så ska det bli mycket intressant att testa min teori.
/J

torsdag 23 juni 2011

Längtar

Satan vad jag längtar efter fiske. Så fort sambon är hemma och orkar med dottern själv ett par timmar så blir det fiske oavsett väder, om det så bara blir toppknutet efter kräftmar så ska det fiskas.
/ J

onsdag 22 juni 2011

Inställt

Allt planerat fiske är inställt, sambon ligger på sjukan med gallsten och inflammerad bukspotskörtel. Så jag har en 13 1/2 månaders dotter att ta hand om på heltid.

tisdag 21 juni 2011

Inspirerad

Har blivit lite inspirerad av att läsa på Luis bloggar de senaste dagarna, han har lagt upp ett par bilder på skisser som skinnet har gjort.
Så nu har jag mailat en bild på vinterns största gädda till skinnet för att se om kan göra något trevligt av den.

måndag 20 juni 2011

Fiske på G.

Om vädret är med oss så blir det Gräskarpsfiske på Onsdag eller Torsdag kväll.
Det har man längtat efter ett bra tag nu, förmodligen så blir det ett par pass efter Gös eller Abborre med i veckan som kommer. Jobbar min sista dag på Onsdag sen blir det pappaledighet och semester i 7 veckor, eventuellt 10 om allt går som jag vill.
/ J

onsdag 15 juni 2011

Full bokad helg.

Nu till helgen är jag sjukt fullbokad, så det lär nog inte bli något fiske.
Men sen är det bara 3 eller 4 dagar kvar att jobba innan jag går hem för minst 6 veckors ledighet.
Så då lär det bli en del fiske, Gös och Gräskarp blir det nog mest.

fredag 3 juni 2011

Hyffsad bonusfångst.

Jag var ute och fiskade Gädda en sväng idag på morgonen, det var inget vidare bra förutsättningar, nästan bleke och klarblå himmel.
Jag fick i båten vid 04:45 och körde ut mot en rullstensås som går rakt genom sjön, det är ca 1,5 meter djupt på toppen med riktigt sjyssta branter. Sluttar ner till 4 meter på ena sidan och 7 på den andra. Jag fick 3st hyffsade gäddor en på mete 93cm och 2 på spinn 86 och 94 cm långa, båda högg på SG Alien eel.
Jag kände vid ett tillfälle att något puffade på betet flera kast i rad, men inget som vill hugga ordentligt. Till slut surnade jag till och direkt när jag kände puffen så drog jag till med ett ordentligt mothugg, bingo jag lyckades kroka en Gös.
Den var felkrokad, kroken hade gått in under hakan och krokat i underkäken. Trodde aldrig att jag skulle få gös på Alien eel, det är ju inget litet bete.

Jag körde även lite med soft 4-play, men det gav bara några snipor.
Nu läggs gäddfisket förmodligen i malpåse över sommaren, blir nog lite mer riktat mot Gös ett tag.
Ett och annat pass efter Gräskarp ska nog hinnas med också.

torsdag 2 juni 2011

Ny rulle på G.

Jag använder ett av mina gäddmete spön (SG mp pro trigger) när jag spinnfiskar med tunga spinnbeten typ 4-play soft. Mina Okuma san juan funkar fin fint till mete, men jag är ej lika nöjd med dem när man står och dänger kast efter kast. Därför har jag en tid nu gått och funderat på att köpa en rulle till spinnfisket, det blir med största säkerhet en Revo toro.

Inställt.

Jag fick tyvärr ställa in min medverkan i dagens fisketävling i Uvasjön.
Det är sjukt mycket på jobbet, så jag jobbar idag och kan på det viset förmodligen vara ledig Fredag - Måndag om allt fungerar idag.
Fiske är det inplanerat i morgon (gryning)  eller på Lördag.
Vid lunchtid på Lördag drar jag och familjen till mina föräldrar för att äta gott och umgås, efter det tar jag familjen med mig och åker till Öland och där stannar vi till Måndag kväll.