onsdag 30 mars 2011

Äntligen rör det på sig.

Ja idag fick jag äntligen lite gjort som är fiske relaterat, jag spolade på ny lina på mina mete rullar. Så nu är allt förberett för öppet vatten premiär, det blir en tur på Fredag eller Söndag.
Ooops skulle nog rengjort linsen på mobilen innan jag fotade.

Nästa vecka hoppas jag att jag hinner hämta båten, den står i vinterförvar i mormors garage. Men nu vill jag ha den hemma, för isen kan spricka upp när som helst nu.

lördag 26 mars 2011

Nu är jag på G.

Inatt ställer vi om klockan, så på Måndag är det ljust till typ 8. Det innebär att man hinner med ett kortare fiskepass efter jobbet, så i veckan blir det års premiär i öppet vatten.
I morgon blir det tvätt och däcksbyte på bilen och på eftermiddagen blir det middag hos mina föräldrar.
Kommer även att lägga på ny lina på mina mete rullar, ska bli riktigt kul att se hur denna lina är. Är den hälften så bra som jag tror så är den ändå mycket prisvärd, är den bättre än det så är den sjukt prisvärd.
Vad är det för lina undrar säkert en del av er nu, jo det är Savagegear:s nya flätlina.
Ursäkta den dåliga bildkvalitén (mobilkamera)

torsdag 24 mars 2011

Det kan bli premiär i helgen.

Med lite flyt så kan det bli premiär i öppet vatten till helgen.
Jag var iväg och rekade en sväng idag efter jobbet, det är fortfarande mycket is kvar men jag hittade lite öppet vatten.
Precis till vänster om där jag stod när bilderna togs är det öppet ända in till land.



onsdag 23 mars 2011

Det kan bli tajt.

Jag har för tillfället sjukt mycket att göra på jobbet, så det är 50 timmars veckor som gäller just nu.
Har en del inbokat i helgen men jag ska försöka att klämma in ett pass i öppet vatten, hoppas bara att jag lyckas. I yttersta nödfall så får det väl bli en timmes spinnfiske, känns som att jag måste ut en liten sväng annars blir jag snart tokig.

fredag 18 mars 2011

Får nog ta och tänka om.

Jag hade tänk att köra ett ismetepass i morgon, men isarna börjar bli luriga nu och den tilltänkta sjön är ström. Att det sen kom en decimeter snö inatt samt jag ej är van vid sjön ifråga gör ju inte saken bättre. Så på grund av att jag inte vill bada så är allt fiske i morgon inställt. Eventuellt så blir det en sväng till något öppet vatten på Söndag.

söndag 13 mars 2011

Ingenting.

Idag hände det ingenting som är fiskerelaterat, förutom att jag köpte lite penslar som jag ska använda när jag målar Suzukin.
Jag ska försöka få reda på vem som innehar fiskerätten i ett vatten här i närheten, anledningen till detta är att det brukar bli öppet tidigt, jag räknar med att där går att spinnfiska nästa helg.
Nästa helg blir det ett ismete pass om isen håller, eller kanske ett spinnpass i nyss nämnda vatten, men det bygger ju på att jag lyckas får tag i fiskerätts innehavaren och får hans tillåtelse att fiska där.

lördag 12 mars 2011

Trött som en Saab.

Det blir inget fiske i morgon, jag orkar helt enkelt inte stiga upp vid 04:30 2 dagar i rad och sedan ha hela lägenheten full av släktingar på eftermiddagarna.
Om isen håller så blir det ett pass nästa helg, annars blir det till att leta upp öppet vatten.

Skitväder.

Duggregn och kall vind var det som mötte mig idag när jag steg ut på sjön vid 05:55.
Jag fiskade fram till 11:00 och på den tiden hann jag med 4 fäll, 2st resulterade i spottade beten. En som kändes hyfsad i storlek klev av strax efter mothugget, jag lyckades även att landa 1. Tyvärr så var det en liten snipa på ca 3-4 kilo.
Det lutar åt att det blir ett nytt försök i morgon, men jag har ej bestämt mig ännu.

fredag 11 mars 2011

Packad och klar.

Sådärja då var bilen packad med allt som lär behövas i morgon, bara att greppa termosen och betefisken i morgon och ge sig av. Ska bli kul att se om de regnbågs vana gädddorna går att locka med Sill.

Det blir en tidig morgon.

När jag jobbar så stiger jag upp vid 05:15 för att hinna till jobbet, jag börjar vid 06:00.
I morgon är det Lördag och då är man ledig, så sovmorgon vore kanske en ide, men icke. Jag ställer uret på 04:45 så jag hinner packa bilen och köra till sjön så att jag kan stå på isen senast 06:00.
Sova kan jag göra någon annan gång.

onsdag 9 mars 2011

Planer inför helgen.

5 minuter hemmifrån har jag ett regnbågs vatten som jag var på och pimplade i Söndags, som nämnts i tidigare inlägg så gick det hyffsat bra.





Jag har länge funderat på att testa gäddfiske i denna sjö, den har bra förutsättningar för att hålla grov Gädda. Den är djup (25 meter), det rinner en å igenom den så det är alltid friskt vatten samt det sätts ut några hundra kilo regnbåge per år. Som om inte detta vore nog så är den så gott som o fiskad vad gäller Gädda.
Så nu till helgen blir det ett litet test för att se om det går att locka till hugg med Sill, annars får jag väl skaffa små regnbågar till nästa gång.
Min sambo fyller år på Måndag så vi ska ha gäster både på Lördag och Söndag, men jag ska försöka att fiska ett kort förmiddags pass båda dagarna. Är man ute och färdig riggad vid 06:00 och börjar packa ihop vid 11:00 så har man ju ändå hunnit fiska en del.

måndag 7 mars 2011

Det gick bra.

Besöket hos svensk bilprovning gick mycket bra, de hade inget att klaga på. Så jag behåller nog min älskade quattro ett år till. Nu i veckan hoppas jag hinna med att pula lite med suzukin. Till helgen blir det ismete på ett regnbågs vatten, hoppas på att lyckas lura en välgödd och romstinn madame.

söndag 6 mars 2011

Blandade succéer.

Det blev inget ismete i helgen. Lördagen ägnades av att renovera det demonterbara draget på bilen, var tvunget eftersom att jag ska till bilprovningen i morgon. Idag var jag iväg en sväng och pimplade lite regnbåge. Det var kalas väder och jag fick 3st på några timmar. Så jag är ändå skapligt nöjd med helgen.

tisdag 1 mars 2011

Fiske planerat.

Till helgen blir det minst ett ismetepass, kanske 2.
Så här långt har det bara blivit 1 pass i år och det är på tok för dåligt. Måste bli ändring på det nu, jag kan dock inte klaga på resultatet. 1pass, 1 fäll, 1 landad gädda som dessutom var nytt PB. Målet till helgen är lågt ställt eftersom att sjön är trögfiskad, men jag siktar på 2 gäddor över 8kg.