söndag 29 november 2009

Nya rullar.

Inget fiske denna helg, men däremot en del fiske relaterat. Jag jobbar i fiskebutiken både igår och idag, igår passade jag på att lägga undan 2st Okuma San juan 250lx som ska användas till gäddmete och ismete. De ska sitta på de spön som nämns i tidigare inlägg.
Nu på morgonen har jag varit ute i garaget och bytt ut ca 50L vatten i båda betesfisk tunnorna.
/ J

fredag 27 november 2009

Suck.

Allt fiske i helgen är inställt, jättepanik i butiken så jag måste jobba 4 timmar mer än planerat.
Jag får trösta mig med att det igår kom hem 2st MP-pro 10fots spinnspön, som nu står på lagret och väntar på mig.

onsdag 25 november 2009

Kängorna är hemma.

Idag var jag och hämtade mina Max4 polar zone kängor, passade även på att köpa ett par rejäla vinter kängor till sambon. Det blev en aning dyrt.
Funderar på att ta ett kortare fiskepass till helgen, jag jobbar 12-15 lördag och 13-16 söndag. Men man borde ju hinna med typ 2 timmars fiske på morgonen innan jobbet.
Stora frågan är ju dock, spinnfluga eller spinnfiske med död betesfisk.

måndag 23 november 2009

Det börjar bli dyrt.

Att fiske är en dyr hobby det har jag vetat länge. Just nu är det dock särskilt dyrt.
Ska hämta ut ett par kängor för ca 1000kr på onsdag, jag har 2st Okuma san juan undanlagda. De ska användas till ismete och vanligt gäddmete, flötestrolling med så klart. Som om inte detta var nog så har jag beställt 2st Savage-gear MP pro 10fot spinnspön, måste ju ha något att sätta okumorna på ;-)

Jag har även insett att en håv kan vara bra att ha när man gädd metar från land, vid fiske från båt så praktiserar jag endast gälgreppet.

söndag 22 november 2009

Tyvärr

Det blev inget fiskat denna helg, istället fick jag lägga halva dagen på att sanera mina betesfisk tunnor. Vet ej vad som hade hänt men en stor del av mina fina betesfiskar dog inatt.
2 st flöten inhandlades i fredags, ett savage-gear och ett fox, tänkte testa dessa och se hur de är jämfört med Darts flöten.
I veckan blir det nog en sväng till butiken för att inhandla ett par Max4 vinter kängor, måste ha något som är varmt och vattentätt.

tisdag 17 november 2009

Nya krokar.

Igår köpte jag nya krokar till gäddmetet, fick för mig att jag ska testa ett nytt fabrikat.
Visserligen är Owner krokarna riktigt bra, men de är så hårda att de bryts istället för att rätas under hård press.
Så jag köpte 2 askar Kamasan Pike trebles, en ask med 4:or och en med 6:or.
Hoppas att jag hinner testa dem på Söndag, rapport kommer när jag har fått fisk på dem.
Testade titan tafs för första gången i helgen och det var grymt bra, 4 landade gäddor på samma tafs och inte en tillstymmelse till kinkning.
Titan wire är dyrt, men med den hållbarheten så lär det bli billigare i längden.

söndag 15 november 2009

Lyckat fiske.

Dagens metepass började med att jag hämtade SG vid 07:00, 20 minuter senare satt vi i båten med alla våra prylar.
Vi rodde ut en liten bit och ankrade för att tackla våra spön, vi tänkte börja med att flötestrolla en repa över sjön.
När jag var färdig med tacklingen så släppte jag ner min Id ca 2 meter bakom båten, 2 minuter senare ser jag flötet åka förbi mig strax under ytan. Ett snabbt mothugg och dagens första drillning tog sin början, efter ett par minuter så kunde vi landa en Gädda på ca 5,5-6 kilo. Efter detta så trollade vi i ca 2 timmar utan ett enda hugg, vi övergick då till statiskt mete. Det var typ lika dött i närmare 2 timmar, tills jag ser att mitt flöte börjar stirra runt som fan. Helt plötsligt ser jag Iden simma runt precis under ytan, då exploderar ytan och en skaplig gädda hugger rakt över Iden bara för att 10 sekunder senare spotta ut den. Det var ju lite trist, men det var grymt fränt att se hugget. Strax efter detta bestämmer vi oss för att trolla ner till båtplatsen och bege oss hemåt. När vi är nästan hemma så ser vi småfisk i ytan och ett par ordentliga plask vittnar om att gäddorna är där och jagar, vi bestämmer oss för att testa lite där innan vi drar hem. Vi ror cirka 60 meter och ut med våra meten, det tar väl cirka 2 minuter innan SG utbrister äntligen och gör ett stadigt mothugg. Efter en ganska kort fight så landar vi ytterligare en gädda på cirka 5kg. Några minuter senare flyttar jag mitt mete en bit längre in bland naten, direkt efter att det har landat så dyker flötet, mothugg och det är riktigt stumt. Men när jag börjar ta hem den så följer den med snällt ända tills den är bara någon meter från båten, då får den fart och mitt livs fight tar sin början. Jag kämpar och spänner bromsen mer och mer men varje gång den närmar sig båten så gör den en ny rusning. Efter vad som känns som en bra stund, förmodligen 5 minuter så börjar jag få mjölksyra i armen och fisken börjar bli lite mattare i sina rusningar, men i nästa rusning så går den rakt in i ankar linan och lyckas gå loss från krokarna. FAN. Det som känns värst med detta är att vi aldrig fick se den ordentligt, så vi har inte en susning om storleken. Det är dock den klart starkaste gädda som jag någonsin har haft på. En stund efter detta debackel så lyckas jag landa ytterligare en gädda på cirka 3-4 kilo. Efter att ha tillbringat 6 timmar i båten bestämmer vi oss för att köra hem, om vädret tillåter så kör jag ett pass nästa Söndag igen.

lördag 14 november 2009

Betes fisk i tunnan och mete på G.

Idag har SG och jag varit iväg och fångat lite betesfisk, med hjälp av ett kastnät så vi väl cirka 120st med oss hem. Det är mestadels mört i varierande storlek (ganska feta) en och annan (ca 25) fina Idar fick vi också.
I morgon blir det en tur till träsket för att försöka överlista de stora madamerna.

söndag 8 november 2009

Suck.

En dunder förkylning satte stopp för alla fiskeplaner denna helg.
Men nästa helg då SKA jag fiska.

fredag 6 november 2009

Ett steg närmre.

Idag har jag varit och inhandlat en betesväska med syrepump, så nu är jag riktigt sugen på att meta lite gädda. Men tyvärr så har jag dragit på mig en kraftig förkylning.

tisdag 3 november 2009

Körigt som fan.

Det är mycket nu, sjukt mycket att göra på jobbet och halva helgen uppbokad.
Men jag hoppas ändå på att hinna med att meta lite gädda till helgen.

söndag 1 november 2009

Nu är man på G.

För ett tag sedan fixades en 200 liters plast tunna och en syre pump inköptes.
Idag har jag och en polare varit iväg och kastat lite kastnät, så nu har man ett 50tal pigga betesfiskar i garaget.
Allt som behövs nu är lite tid för ett seriöst gäddmete pass.