måndag 23 juli 2012

Snart dags för lite borre fiske.

I morgon åker vi ut till stugan, planen är att stanna till Torsdag.
Jag räknar med minst ett seriöst jigg pass efter borre.

torsdag 19 juli 2012

Hmm, beslutsångest.

Idag har jag köpt ett fiskekort som gäller i sjön där vi har sommarstugan. På Måndag eller Tisdag åker vi dit igen, men nu har jag problem med att bestämma hur mycket och vilka prylar som ska få följa med.
Det lutar dock åt att det blir lite ul för jiggning efter borre och lite prylar för mediumtungt gäddspinn. Typ mitt berkley muscle flex som klarar beten upp till 50gram, sen lite lätta gummi beten och ett gäng 19cm 4play. Så får det nog bli.

onsdag 18 juli 2012

Mycket att tänka på.

Ett par timmar efter Gös fångsten så får jag syn på en båt med 2 fiskare i som verkar pilka, så jag hoppar i båten och åker ut för en pratstund. Det visade sig vara bra tänkt, båda 2 har bott vid sjön hela sina liv, de berättade om en del hotspots och även lite om vad som tagits i år. Gädda på 12kg, Gös på 3,4kg och Aborre på 1,3kg är de största som de känner till i år.
Så nu är jag bra sugen på att börja utforska sjön.

Hoppsan.

Vaknade tidigt idag och tänkte att jag kan ju gå ut till bryggan och se om fiskarna är vakna.
Efter ungefär 10 minuters jiggning så fick jag napp, blev minst sagt förvånad när det visade sig vara en Gös på 935gr som fattat tycke för jiggen. Riktigt kul var det på ul prylar.

tisdag 17 juli 2012

Kors i taket, idag har jag fiskat.

Frun och jag har fått en liten och enkel sommarstuga av en släkting. Jag har därför plockat ihop lite basic fiskeprylar som alltid ska finnas där. Så idag när vi komit dit så ville jag ju testa några kast, på med en liten jigg och kasta ut. Första kastet resulterade i en gädda på ca 2kg och på tredje kastet fick jag en borre på 650gr. Vem vet sjön har kanske potential, ska försöka hålla utkik efter var de som kan sjön fiskar.