söndag 19 februari 2012

Många pölar blir det.

Sitter och tittar lite på kartan för att se vad det finns för vatten inom 20km radie från mitt blivande boende. Det finns en hel del vill jag lova, en del riktigt intressanta. Jag lär ha att göra både med båt och utan. Tyvärr så lär det väl inte bli mycket fiskat innan flytten är klar.

fredag 17 februari 2012

Stilltje

Dåligt med fiske nu ett tag framöver, min sambo jobbar hela denna helgen. Nästa helg är vi uppbokade på annat hela helgen. Sen är det ju flytten med som ska genomföras. Men hoppet lever om ett pass till på isen.

söndag 12 februari 2012

Skönt med lite framgång.

06:10 i morse mitt snöovädret drog jag till sjön, döm om min förvåning när jag inte var först på plats. Amo med en polare höll redan på att rigga ute på isen.
Nåväl jag knallade ut och efter några minuter anslöt SG, vi riggade upp våra grejer och fisket kunde börja.
Det snöade och blåste ordentligt bitvis, men då och då tittade även solen fram. Fisket då, jo SG fick en på 8kg efter några timmars fiske och jag fick en på strax under 5 en timme senare. De andra killarna som var på sjön fick en på 8 och 2 på 5,5 samt 2st riktigt små under 4 med andra ord. Detta sammantaget är ett mycket bra resultat, eftersom att bompass är mycket vanligt och man får sällan mer än en fisk på 8 enheter.

Snart dags.

Nu är de snart dags att gå ut och packa bilen, sen beger jag mig ut på ismete. Vädret är inget kul, men jag ska ut ändå. Det är -5 grader samt att det snöar och blåser.

fredag 10 februari 2012

Ismete på G.

På Söndag blir det till att åka ut på ett ismetepass, det kan bli säsongens sista. De kommande 2 helgerna kan jag nämnligen inte fiska och sen är vi ju inne i Mars. Visst blir det en lång vinter så blir det kanske något pass till.

onsdag 8 februari 2012

Fiske på G.

På Lördag jobbar min sambo, så då börjar nog dottern och jag att förbereda flytten så smått.
Men på Söndag blir det ismete, planen är att testa ett nytt vatten. Det plogas inte dit, så jag hoppas att det inte ligger för mycket snö på vägarna inne i skogen.

söndag 5 februari 2012

Stora saker på G.

Idag blev det klart att jag och min lilla familj kommer att flytta nu i vår.
Vi flyttar bara 15km, men det kommer ändå att påverka mitt fiske en aning. Jag får lite för långt till några vatten som jag hade tänkt mig att testa. Men i gengäld så får jag närmre till några andra, så det jämnar nog ut sig.

lördag 4 februari 2012

Hyckleri.

Hör många som säger att det är för kallt att utföra seriös C&R pga att gäddorna kan köldskada ögon och slemhinnor, detta håller jag med om till fullo. Det jag tycker är märkligt är att flera av dessa personer ska fiska ändå och kroka av i hålet, men se godda då, ögonen på gäddan lär ju vara över ytan ändå och vad gör de om de får en riktigt fin Gädda. Min gissning är att de då glömmer sina principer och tar upp och väger, mäter samt fotar innan återutsättning. Som sagt hyckleri är vad det är och inget annat.

fredag 3 februari 2012

Taskig tajming.

Jäkla typiskt att vinterns kallaste dagar ska infalla just på en helg då jag kan fiska. Som det ser ut så ska det bli ner mot -20 på nätterna och runt -10 på dagarna. Så jag ställer in allt planerat fiske denna helg.