söndag 27 november 2011

Underbart.

Min sambo har fått ett jobb, det är så klart underbart både för henne och vår ekonomi. Nackdelen då, hon ska jobba som personlig assistent åt en kvinna som behöver hjälp dygnet runt. Så hon kommer att få jobba både nätter och helger, med andra ord så kan det komma att påverka mitt fiske negativt.
Fördelen är ju att med bättre ekonomi så är det lättare att skapa bra förutsättningar för fisket och man lär förmodligen bli ännu seriösare under de pass man kommer ut på.

lördag 19 november 2011

Hyffsat.

Jag har precis kommit hem från ett fiskepass, det var riktigt spännande att gå över ett kalhygge innan det blev ljust. Man kan säga att det blev ett och annat snedsteg.
Flötena jag köpte från Danmark fungerade kanon, med tanke på priset så är de banne mig mina nya favoriter. 3st för samma pris som ett Drennan piker.
Hur gick då fisket, jo med de senaste bompassen i åtanke så gick det riktigt bra. Jag tappade 2 som gick fast i något gammalt träd eller något annat skit som låg på botten. 3st landades, tyvärr var de ganska små den största var 87cm så den var väl okej.
Med lite tur så blir det en ny tur på Fredag.

fredag 18 november 2011

Sådärja.

Då är alla prylarna redo för fiske i morgon, de står på led innanför källardörren. Borde ta max 5 minuter att packa in det i bilen i morgon. Klockan ringer 06:00 och senast halv 8 kommer jag att ha första metet i vattnet.

Gott som snus.

Idag kom mina prylar från Danmark och i morgon blir det Gäddmete i gryningen.


torsdag 17 november 2011

Snart är det helg.

Det blir jobb i morgon precis som befarat. Mina prylar från Danmark har inte kommit ännu, så jag håller tummarna hårt för att de ska komma i morgon. Det blir ett kortare mete pass till helgen, vilken dag det blir beror på om sambon ska jobba på Lördag eller inte.

onsdag 16 november 2011

Snart så.

I morgon eller på Fredag tror jag att mina flöten och sänken kommer från Danmark. Jag hoppas innerligt på att jag ska hinna ut och meta en liten sväng på Söndag morgon. I så fall blir det första passet med mitt nya larm och prylarna från Danmark. Dessutom så blir det i ett nytt vatten.

tisdag 15 november 2011

Ser mörkt ut det här.

Jag hade mail kontakt med jobbet igår och det ser ut som att jag kan glömma allt vad fiske heter nu till helgen. Det kan tyvärr bli så när man jobbar på ett litet ställe och kör maskiner som ingen annan kan med. Men om jag rannsakar mig själv så har mitt jobb fler fördelar än nackdelar.

måndag 14 november 2011

Jaha

Jaha då ligger man här på soffan med halsfluss och ögoninflammation, inget kul alls. Det kan även innebära att jag blir tvungen att jobba på fredag då jag egentligen är ledig.

söndag 13 november 2011

Lite positivt.

Lite positivt mitt bland alla sjukdomar. Jag stack ner till jobbet en liten stund och bytte winsch på trailern. Så nu är det wire winsch istället för det billiga Jula skräpet som satt där innan. Nu är det bara stödhjulet kvar, sen är trailern som jag vill ha den.


lördag 12 november 2011

Tyvärr

Nu är det bestämt, morgondagens fiske är inställt. Som om det inte var nog med en kraftig förkylning så har jag ikväll även fått ögoninflammation.

Så typiskt.

Just nu ser det ut som att morgondagens fiske blir inställt. Både jag och sambon är kraftigt förkylda, så jag bör nog hålla mig hemma. Känns även som ett dåligt läge att lämna sambon själv med vårt 18 månaders busfrö. Definitivt beslut tas senare ikväll.

Funderar.

Ligger på soffan och planerar framtida fisketurer.

fredag 11 november 2011

Ännu mera inköp.

Råkade surfa in på Tradera och hittade lite små prylar. Det blev inköp av 3st sänken för botten mete och 3st flöten. Ska bli riktigt kul att testa dessa, förmodligen redan nästa helg.

Inköp.

Har varit en sväng i den lokala fiske butiken. Köpte ett nytt flöte (Drennan pike) och lite nya sänken. Längtar som bara den till Söndag morgon, hoppas att jag kan få bomförbannelsen att släppa.

torsdag 10 november 2011

Tjohoo

Idag kom mitt larm, så nu är jag riktigt taggad inför Söndagens gäddmete. Det blir fiske med 3 spön, ett flöt mete och förmodligen 2 botten. Kan ev bli 2 flöt meten.
Det blir även premiär i ett helt nytt vatten.

onsdag 9 november 2011

Då var det klart.

Jag har precis bildat ett lag och nästa år ställer vi upp i svenska gäddmeteserien. Detta är dock en tävling som är sjukt svår att vinna, så vi ställer upp mest för att det är kul. Men självklart så siktar vi på att fiska mycket efter stor gädda, så visst finns chansen där.

Det blir inget.

Det blir inget fiske på Fredag, det har kommit saker i vägen. Men på Söndag förmiddag firar jag farsdag med lugn och ro vid mina meten.

Igår inhandlades 1st Fox warrior nappalarm, hoppas det hinner komma innan helgen.

söndag 6 november 2011

Omsättning.

Försäljningen av mina jerk prylar har gått helt okej, funderar på att tröst köpa 2st Okuma san juan s250 till ismete. Har idag 2 sådana som sitter på mina gäddmete spön, hade de till ismete innan och var riktigt nöjd. Om der blir köp så får de nya sitta på met spöna och de gamla återgår till ismetet.

Ny vecka.

Ny vecka, nya planer.
Det är planerat ett gäddmete pass på fredag, ska även försöka få hem båten. Trailern ser så tom och ensam ut i trådgården.

lördag 5 november 2011

Bom chacka lack

Vad fan gör vi för fel, är vi på fel ställen eller är vi bara pissdåliga på det vi gör. Nu har SG och jag kört 3 pass på 4 helger och vi har fan inte haft ett enda hugg.

fredag 4 november 2011

torsdag 3 november 2011

På rätt väg.

Min förkylning har blivit mycket bättre, men tyvärr så har jag smittat min sambo. Men så länge hon inte blir jättedålig så kommer jag att fiska på Lördag eller Söndag.

onsdag 2 november 2011

Snart dags igen.

Just nu har jag en sjuhelsickes förkylning, men det skiter jag i. På Lördag ska jag ut och meta Gädda oavsett förkylning eller inte.