söndag 30 oktober 2011

Regnbågsfiske.

Var iväg en sväng idag och fiskade regnbåge med min kusindotter. Fisket var uselt så vi bommade, men jag blev ordentligt imponerad av denna 11 åring. Hennes kapslade Abumatic la av efter en stunds fiske, så då fick hon låna ett haspelset av mig. Jag visade ett kast, sen satte hon igång. Det gick hur bra som helst, inte ett enda litet trassel.
/J

lördag 29 oktober 2011

måndag 24 oktober 2011

Planerar inför nästa helg.

Det blir förmodligen lite Regnbågs fiske med min kusindotter på Söndag och eventuellt blir det gäddmete på Tisdag. Nästa tur med SG kommer förmodligen gå till någon av våra kust åar.

söndag 23 oktober 2011

Sol.

Solen sken och kaffet var gott, i övrigt var dagens fiske ett prakt fiasko. Andra bompasset i rad, inte kul alls det här.

Nu är det dags.

Om 10 minuter blir jag hämtad av SG, sen drar vi och Gäddmetar i ett vatten som vi aldrig fiskat i förut. Målet är därför lågt ställt, en landad fisk på 2 man är dagens målsättning.

lördag 22 oktober 2011

Kan bli dyrt.

Har de senaste dagarna tittat på en fiskefilmer med bla Des Taylor och Mick Brown, jag har även sökt en hel del på nätet efter mete med deadbait. Jag har sett mycket intressant och fått många nya tips och ideer. Kan bara konstatera att det kan bli dyrt om allt detta ska testas.

fredag 21 oktober 2011

Hmm, inköp på G kanske.

Hittade en bok av Mick Brown idag, funderar på att köpa den som tröst för alla prylar jag tänker sälja. En bok om gäddfiske skriven av en av världens bästa gäddmetare måste ju vara riktigt kul att ha.

Fiske på G.

Det blir fiske på Söndag. Plats och metod är dock inte bestämt ännu. Gäddmete i någon form blir det så klart.

tisdag 18 oktober 2011

Grubblar.

Jag har det senaste året svängt över mer och mer till mete, jag minns knappt när jag fiskade med jerkbait senast. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska sälja mina jerkprylar. Det är ju en del pengar som bara står och samlar damm. Ny pris på grejerna är säkert över 8k.

måndag 17 oktober 2011

Snart dags igen.

Det har visat sig att polaren SG är ledig även nästa helg, så det blir minst ett fiskepass till helgen. Den stora frågan nu är var och hur vi ska fiska. Ett alternativ är flötestrolling i ett grymt svårfiskat vatten som håller grov Gädda. Andra alyernativet är mete i ett regnbågs vatten som har alla förutsättningar för grov Gädda, men det är så gott som ofiskat så vi vet ej vad som finns.
Framtiden lär utvisa vilket vatten vi väljer.
/J

söndag 16 oktober 2011

Bom bom.

Jag och en kompis var iväg några timmar idag på förmiddagen och metade Gädda, förutsättningarna var inte lysande. Strålande sol och bleke, vi hade även begränsat med tid till förfogande. Vi såg det mest som en utflyckt, tyvärr så bommade vi totalt. Det var dock riktigt gött att sitta i solen och dricka kaffe och titta på ett flöte. Nästa helg blir det en ny tur.

lördag 15 oktober 2011

Fiske på G.

I morgon blir det lite fiske i gryningen. Polaren SG ska fiska karp och jag kör på Gädda så klart. Kul med sjöar där man kan fiska tillsammans men ändå efter så skillda arter.

onsdag 12 oktober 2011

VAB

För tillfället är jag hemma och "vabbar" (vård av sjukt barn) Detta innebär att jag förmodligen måste jobba på fredag. Så söndag är nog enda möjligheten till fiske denna vecka.

söndag 9 oktober 2011

Inställt igen.

Tvingades ställa in dagens fiske, min dotter vaknade vid 12 inatt och somnade inte om förrän vid halv 5. Så man kan väl säga att jag var för trött för att ge mig ut på fiske.

fredag 7 oktober 2011

Det ser mörkt ut.

Det blir ingen tävling för min del på Söndag, men om jag har tur så kanske jag hinner ut på kort pass på morgonen.

söndag 2 oktober 2011

Mycket prylar blir det.

Idag har jag tittat i en åf katalog och sett vad Savage gear kommer med för nyheter 2012. Mycket roliga grejer på G där. Det ska bli riktigt kul att få testa dem till våren.

lördag 1 oktober 2011

Inte mycket som går min väg nu.

Fredagens fiske pass blev inställt pga ryggvärk. Ryggen är nu bättre och vad händer då? Jo halsfluss, så det blir till att stanna hemma i morgon med. F*n f*n f*n