fredag 30 september 2011

Så djävla typiskt.

Allt var packat och klart för en fisketur i gryningen, men vid 03:30 vaknade jag med världens ryggvärk. Så nu står jag här och kan varken sitta eller ligga.

onsdag 28 september 2011

Kanske, kanske.

Det verkar som att sambons kurs kommer att ställas in. Det innebär i så fall att jag kan deltaga i fisletävlingen i Alstermo den 9/10.

söndag 25 september 2011

Kanske.

Just nu ser det ut som att det kan bli lite fiske nästa helg. Grundplanen är att det blir gäddfiske på Fredag morgon och Regnbågs fiske med min kusin dotter på Söndag.

lördag 24 september 2011

Grejer på G.

Jag har beställt 2 plåtar som ska användas till att montera stödhjulet på trailern, winschen är klar för montering och igår fick jag hem lysen. Så nu ska den snart bli riktigt bra. Men trots att dessa grejer ännu inte är klara så vet jag redan vad jag vill förbättra i nästa omgång.

torsdag 22 september 2011

Suck.

Sambon är mycket bättre igen och jag hade tänkt fiska i morgon. Men tyvärr så gick en av mina maskiner sönder på jobbet idag. Så jag måste jobba i morgon och eventuellt även på lördag.

lördag 17 september 2011

Tungt nu.

Allt fiske inställt för tillfället, sambon ligger på sjukan igen.

söndag 11 september 2011

Nya planer.

De gånger jag kommer fiska från båt i höst så blir det nog inte flötestrolling som planerat. Utan istället blir det deadbaits apterade i lipsculls från savagegear, som kommer att släpas efter paravaner.

Inköp.

Innan jag insjuknade igår så hann jag med en sväng till citygross. Så tack vare deras eminenta fiskdisk har jag numera 2 kilo makrill i frysen.
Det är bra att kunna variera sitt mete och betes facket i frysen innehåller numera, Sill, Makrill, Id, Mört och Sarv. Jag har ju även mina oljor och färgämnen för att spetsa till det lite extra.
/J

lördag 10 september 2011

Inställt.

Morgondagens fisketur är inställd pga en dunder förkylning. Det lär bli sängläge istället.

torsdag 8 september 2011

Post.

Idag kom mitt larm.
Jag hade tänkt köra lite flötestrolling på Söndag men nu får jag se. Kanske blir ett pass med statiskt mete istället.
/J

söndag 4 september 2011

Nu är det på G.

Jag har precis kollat 10 dygns prognosen både på smhi och yr.no och det ser ut som att det ska bli höst på allvar. Förmodligen redan i morgon.

Varmt som tusan.

Det känns inte lika tungt längre att man behövde ställa im dagens fiske. För fiska gädda i 22gradig värme och vindstilla är ju ingen höjdare.
Nu ska man jobba i 4 dagar, vore inte dumt alls om det hinner bli höst på de dagarna.

lördag 3 september 2011

Inställt.

Morgondagens fiske är tyvärr inställt. Nya tag nästa helg.

Ser ut som att det blir av.

Det blir förmodligen lite flötes-trolling i morgon. Rapporter kommer både från sjön och efteråt.

fredag 2 september 2011

Fått en del gjort.

Nu i eftermiddag sprang jag ut mellan 2 regnskurar och tog bort vinschen från trailern och förberedde den som ska dit istället. Jag måste dock borra ett nytt hål innan jag kan montera den.

Det lutar åt att det blir ett nytt fiskepass på Söndag morgon, om det blir av så blir det förmodligen flötes trolling med deadbait, eller lite trolling med soft 4play och vanlig 4play. Hur som helst så blir det inte spinnfiske denna gång.

Summering.

Som sagt tidigare, ny sjö, strålande sol och bleke. Förutsättningarna var ju inget vidare och resultatet blev ju därefter. Gäddorna var verkligen inte på hugg humör, på 4 timmars fiske lyckades jag få 2 hugg. Lyckades landa båda 2 och det visade sig vara snipor. Den största var 55cm lång, enda trösten är att de högg på en buzzer, så det var häftiga hugg.

Uselt väder.

Inget bra gädd väder idag inte, klarblå himmel och bleke. Suck.

torsdag 1 september 2011

Allt är redo.

Det som får följa med i morgon är en hink med jerkbaits, mina båda jerkset, 2st nyinköpta spinnare, 2 små alien eels, 2 soft 4-play (mellan storleken) och mitt muscle flex spö. Det ska bli riktigt gott att komma ut en sväng och till råga på allt till en sjö där jag aldrig har fiskat innan. Målet blir att få minst 1 Gädda över 80cm.

Förberedelse.

Nu ska jag gå ner i källaren och plocka fram grejerna som ska med i morgon. Klockan 6 ger jag mig iväg på ett litet pass. Det blir jerkbait och några mindre spinn beten som får följa med i morgon.