lördag 26 februari 2011

Inte mycket aktivitet.

Förra helgen blev det inget fiske, jag åkte på vinter kräksjukan på fredags kvällen så jag låg utslagen hela helgen. Idag kunde jag ej fiska på grund av att jag hade annat planerat sen lång tid tillbaka och i morgon måste jag tyvärr jobba.
Nästa helg räknar jag med att hinna med minst ett ismetepass och om allt går som jag vill så är det vinterns sista. Jag hoppas nämligen att det ska gå att fiska från båt om 2 veckor, ån lär vara isfri då, så det beror mest på skicket på naturrampen där jag tänker sjösätta. Det ska bli mycket roligt att utforska denna sträcka av ån, jag vet att där går grov gädda och att fiske trycket är så gott som obefintligt.

onsdag 16 februari 2011

Lina på hyllan.

Nu finns linan jag beställde (Stor spole) i butiken, så jag kan hämta den när jag vill.
Men eftersom jag inte behöver den innan isen har släppt så är det knappast brådis.

fredag 11 februari 2011

Det vill sig inte.

Jag hade tänkt mig ett fiskepass i helgen, men jag har dragit på mig en kraftig förkylning. Så istället ligger jag halvt utslagen framför tv:n och fryser.
Det ser dock ut som att det ska bli ordentligt kallt framöver, så det kommer nog fler chanser till ismete innan isen släpper.

tisdag 8 februari 2011

100 klubben är ett skämt.

Den fina Gädda jag tog för ett tag sedan anmälde jag till 100 klubben, idag fick efter viss mail kontakt reda på att den inte kommer att godkännas. Det beror på att jag inte vill berätta vad sjön heter som jag tog den i. Det kunde inte Fiskejournalen / 100 klubben godta, visst jag kunde ha ljugit (som jag vet att en del andra gör i den tävlingen) men det är inte riktigt min stil.
Summa summarum, jag tycker det är viktigare att inte fisketrycket ökar i mitt favorit vatten än att delta i en tävling med stukade regler.

måndag 7 februari 2011

Ny lina.

Nu har jag beställt ny lina till mina gäddmete rullar. Valet föll på Savagegear:s nya braid i tjocklek 0,26.
Den verkar vara bra och som de flesta av deras produkter så har den ett vettigt pris, nu återstår bara att se om den är lika bra som jag tror.
Flötestrolling är det den kommer att användas mest till, men det lär även bli vanligt flötmete och friline trolling.

söndag 6 februari 2011

Det blev inget.

Det blev inget fiskat i helgen, men Suzuki:n står redo för provstart i källaren så det blev lite nytta med helgen ändå.
Jag hoppas på lite bättre väder nästa helg så man kan komma ut på ett pass då.

Om det töar lite till så blir rampen fri från snö och då kan jag fiska i Ronnebyån, det hade varit riktigt kul.

onsdag 2 februari 2011

Plusgrader är inte kul.

Det ser mörkt ut för helgens fiske.
Jag var nere och tittade vid träsket idag, det var en hel del vatten på isen. Enligt prognosen så ska det fortsätta vara blidväder hela veckan och på Lördag förmiddag ska det snöa och blåsa. Söndag kan jag inte fiska, så om det blir något så blir det på Lördag.
Om vädret är allt för trist så får det bli en stund i källaren istället, Suzuki:n står ju och väntar.