onsdag 30 december 2009

Trailer bygge med förhinder.

Igår påbörjade jag och en polare bygget av min båttrailer, den är helt och hållet finansierad av den som byggdes och såldes i somras (se bild).
Bygget baseras på en axel med en ganska kort ram. Vi öppnade upp ramen i framkant för att få dit dragstången, sen kapade vi till tvär-staget som ska sitta mellan rambenen och vara fäste för dragstången.
När vi hade svetsat fast tvär-staget på dragstången och skulle sätta det på plats mellan rambenen så valde svetsen att gå sönder.
Så nu har jag inte en susning om när jag hinner göra klart trailern, förhoppningsvis innan islossningen.

Kallt är det så det räcker.

Nu är isen perfekt för isfiske, vad händer då? Jo det blir så kallt att det inte går att bedriva något seriös C&R fiske. Jag tycker inte det är snällt mot gäddorna att ta upp dem i 10 minus, ögon och slemhinnor fryser fort då.
Nu väntar jag på att kvicksilvret ska pressa sig upp mot 5-6 minus eller varmare, för då ska det fiskas.

tisdag 29 december 2009

F*n f*n f*n inställt igen.

Även dagens fiske fick ställas in, Efter 4 dagars mildväder och en kall natt så var isens status följande, 3cm kärnis med 4cm fruset slask ovanpå. Det kändes inte helt säkert att fiska själv under dessa förutsättningar så jag åkte hem igen.
Nåja inget ont som inte har något gott med sig, jag och en polare kommer istället att ägna dagen åt att påbörja ett båttrailer bygge.

måndag 28 december 2009

Nu är jag på G.

Dagens fiske blev inställt, det regnade slask när jag steg upp så jag gick tillbaks till bingen istället.
Nu är dock alla förberedelser gjorda inför ett nytt försök i morgon, hoppas nu bara att isen fortfarande är tillräckligt tjock.

söndag 27 december 2009

Fy f*n.

Jaha så satt man då i en turnering med 64 deltagare, 10000 i startmarker och väldigt snäll blinds struktur. Som gjort för att spela tight de första timmarna, men jag lyckades med bedriften att bli utslagen efter 45 minuter.

Julen är över.

Jaha så var då julen avklarad, det har varit en riktigt trevlig julhelg.
Idag ska jag iväg och spela poker, en turnering med 64 deltagare.
I morgon blir det med största sannolikhet fiske.

måndag 21 december 2009

Kallt som fan.

Nu har det varit ordentligt kallt i flera dagar, just nu är det -18,5 grader. Detta är så klart bra för isarna, men jag har börjat få problem med att det fryser i mina fisk tunnor.
Så nu planerar jag att isolera dem på något sätt, ska försöka klura ut något bra och fixa det under mellandagarna. Det är även tänkt att jag ska bygga en båttrailer under denna ledighet, fiska hade ju också varit kul att hinna med.

söndag 20 december 2009

Nu ligger isen.

Natten till idag var riktigt kall och jag har fått rapporter om att det har varit folk ute och fiskat på min favorit sjö idag, just nu är det -13,5.
Så nu hoppas jag bara på att jag hinner ut och fiska ett par gånger innan nyår.

Båten är uppe på land.

Igår var jag och en kompis nere vid träsket och tog upp min båt. Det var 9 grader kallt, 10cm snö och 4cm is, lite sent kan tyckas men då ska man komma ihåg att det endast har varit vinter i 5 dagar. Efter detta åkte vi runt och kollade isen på 2 andra sjöar, tyvärr så var den bara 4-5cm tjock och porös. Den håller inte på långa vägar, synd att snön kom bara en dag efter det att isen lagt sig.
Idag ska jag byta ca 40 liter vatten i båda mina betesfisk tunnor, samt försöka isolera den ena, märkte igår att det var is skorpa på ytan i den och det är inte bra.

torsdag 17 december 2009

Gött att vara förberedd.

Sådärja, nu är alla 4 ismete spöna redo för action och i garaget har jag cirka 150st betesfiskar som simmar i 2st tunnor. Det enda som saknas nu är hållbar is och lite fritid.
Jag hoppas att jag hinner ut en gång innan nyår.

Snart är det dags att dra iväg till Dan och snickra ihop veckans stryktips rad, hade varit kul om vi kunde pricka in 13 rätt denna vecka. Det utgår ju 10 mille om man är ensam om 13 rätt.

Sen premier league drog igång i höstas så har vi ett snitt på 9,5 rätt på stryktipset.

onsdag 16 december 2009

Ismete pyssel.

Nu ikväll har jag bytt lina på 2 av mina shakespeare trolling rullar för att ha de på mina ismete spön. Tyvärr är de högervevade men det får duga tills jag har råd att lösa ut mina San juan rullar, de är inte jätte dyra men 400kr st blir en slant när man ska ha 4st.
I morgon blir det till att byta lina på de 2 återstående trolling rullarna.

Julklapp

På mitt jobb har vi ett bra system för julklappen som de flesta får av sitt jobb, vi får handla vad vi vill för max 399kr.
Så idag var jag uppe i fiske & sport affären där jag jobbar extra ibland, alla anställda hade 30% rabatt idag. Jag inhandlade 3st ismete spön och en underställs tröja från Craft, summan för allt detta blev 378kr.
Himla trevligt med rabatt och att jag sen får igen för mina utlägg i morgon gör ju inte saken sämre.

Nu har snön kommit.

Igår kom vinterns första snö, sammanlagt har vi nu cirka 4cm snö. Jag älskar vintern så därför gillar jag så klart det här, men hade jag fått välja så hade jag gärna sett att isen var lite tjockare innan snön kom.
Nu lär det ju ta lite längre tid innan vi har fiskbar is eftersom att snön isolerar.
Men men vintern är ju här nu så jag ska inte gnälla.

tisdag 15 december 2009

Ultra ljud.

Idag var jag och min sambo inne på bvc i Växjö och gjorde ett ultraljud, så nu har vi sett vår lilla bebis och allt såg bra ut.
Det var en riktigt häftig upplevelse, planerad nedkomst är 12 maj.

Lite förändring.

Från början var det tänkt att denna blogg endast skulle handla om mitt fiske intresse, men för att få det lite tätare mellan inläggen så kommer jag nu att skriva om alla mina intressen och andra kul grejer som händer i mitt liv.

lördag 12 december 2009

Lite jobb i helgen.

Jag ska jobba 3 timmar idag och 3 timmar i morgon på Kosta fishing / Sportshop.
Det är ganska kul att få jobba med fiskeprylar, men jag hade hellre fiskat.
Jag har vissa funderingar på att ta en liten sväng i morgon innan jobbet, men det beror på vädret. just nu är det -1,5 och lätt snöfall.

söndag 6 december 2009

fredag 4 december 2009

Nu är jag förberedd.

Har precis spolat på ny lina på den en rulle, och skarvat på lite o,35 fluorocarbon på en annan. Så om det nu blir fiske på Söndag morgon kan jag bara ta mina spön och åka ut.
Planen är att det ska bli lite flötestrolling och eventuellt även lite statiskt mete efter Gädda.
/J